BEVER – Laatste oudstrijder Edgard Bruyneel overleden

C21

BEVER – Laatste oudstrijder Edgard Bruyneel overleden

Viering_11_november_bever__19__1
BEVER – Laatste oudstrijder Edgard Bruyneel overleden - Foto archief 2010 © Deschuyffeleer
 

Afgelopen dinsdag is Edgard Bruyneel, de laatste oudstrijder uit de gemeente, komen te overlijden in de Zorgcarrousel. Op 16 november eerstkomend zou hij 98 jaar zijn geworden. Tot voor twee jaar woonde hij nog zelfstandig in zijn woning in het gehucht Akrenbos. Zijn uitvaartdienst heeft plaats toekomende dinsdag 11 oktober om 10u in de Sint-Gereonkerk op Akrenbos.

Edgar Bruyneel nam als soldaat deel aan de Achttiendaagse Veldtocht toen België onder de voet gelopen werd door het Duitse leger. Die veldtocht liep van 10 mei 1940, de dag van de Duitse inval, tot 28 mei 1940, de dag dat de Belgen de strijd staakten en capituleerden. Zolang zijn gezondheid het toeliet nam Edgar nog deel aan de herdenkingsplechtigheid aan het Bevers monument voor de gesneuvelden uit de beide wereldoorlogen.
De laatste tijd was hij een gast in de Zorgcarrousel in Pontembeek, waar zijn enige kleinzoon Laurent hem nog regelmatig kwam opzoeken. “Edgard was een man met zijn eigen principes en stond op zijn eigengereidheid en zijn zelfstandigheid. Tot in zijn laatste dagen toonde hij zich een vechter. Zo praatte hij niet graag over zijn ervaringen in de oorlog. Hij kende ook heel wat tegenslagen. Zo zag hij zijn beide zonen voor hem heengaan”, getuigt Rudy Geuens van de Zorgcarrousel.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief