BEVER – Fietsclub Klimax opent nieuw Halloweenseizoen met haar wandel- en MTB-tochten

C21

BEVER – Fietsclub Klimax opent nieuw Halloweenseizoen met haar wandel- en MTB-tochten

Aankondiging
BEVER – Fietsclub Klimax opent nieuw Halloweenseizoen met haar wandel- en MTB-tochten - © Deschuyffeleer
 
Halloween_bever_20160001
BEVER – Fietsclub Klimax opent nieuw Halloweenseizoen met haar wandel- en MTB-tochten - Affiche
 

Op vrijdagavond 14 oktober begeeft fietsclub Klimax zich andermaal bijzonder enthousiast op het organisatorisch pad. Want dan pakt zij al voor de 14de keer uit met haar inmiddels in de wijde omgeving vermaarde Halloween wandel- en mountainbiketochten doorheen het typisch landelijk Pajots decor in en rond Bever. Dit jaar is ‘Bloody Night’ het thema. Hoeft het gezegd dat wie opkijkt naar bloederige toestanden beter thuis blijft. Met haar organisatie bijt Klimax alleszins opnieuw de spits af van het Halloweengebeuren in de streek.

Klimax met voorzitter Max Desmecht en haar hechte kerngroep heeft zich de jongste jaren alleszins een stevige reputatie in het organiseren weten op te bouwen. Naast haar uitdagende mountainbiketochten tijdens de Dorpsfeesten in augustus met onder meer de doortocht in de steengroeve van Lessen scheren nu ook met hun Halloween wandel- en mountainbiketochten al enkele jaren hoge toppen. Zo daagden vorig jaar, ondanks de toenmalige ongunstige weersomstandigheden, toch nog goed 800 wandelaars en een 200-tal mountainbikers op.
Mountainbiken
Ook nu weer legt Klimax zowel de wandelaars als de MTB-ers in de watten en dit op nieuw uitgestippelde parcours. De mountainbikers krijgen een tocht van 30 km voorgeschoteld doorheen onder meer Manhovebos, Lessenbos en Akrenbos en dit via het uitgebreid gamma aan veldwegen dat Bever nog telt. Halverwege is er in het gehucht Commijn een bevoorrading, afzonderlijk van de wandelaars, met glühwein en pompoensoep. “Het wordt dan ook weer uitkijken naar die vreemde invasie van al die helmlampen die zich vrij geruisloos in het anders zo verlaten landschap bewegen”, zet de voorzitter graag in de verf. “Aan de aankomst wacht de deelnemers dan nog een gratis lekkere pannenkoek. Uiteraard zijn ook deze keer vanuit de organisatie bike-wash, douches en een pechverleningsdienst beschikbaar”.
Wandelen    
Voor de wandelaars dan weer werd een parcours van goed 7 km uitgetekend uiteraard eveneens doorheen de landelijke omgeving in de gemeente. Het parcours via onder meer Eeckhout, Bloemendael en Burght  is volledig gescheiden van het MTB-parcours evenals de gebruikelijke bevoorrading in het gehucht Akrenbos. En om de typisch huiverachtige en griezelige Halloween-sfeer op te snuiven zijn onderweg niet minder dan zeven verrassende en uitermate verzorgde animaties voorzien, waaronder een bloederig hapje, een zombieveld, een vampierentafereel en een laatste maaltijd. Ook de wandelaars wacht dan bij aankomst nog een lekkere warme pannenkoek, overigens door de Klimax-dames nog gebakken op artisanale wijze.
Zowel wandelaars als mountainbikers kunnen starten tussen 19 en 20u30 aan de voetbalkantine achter het gemeentehuis. De deelname in de kosten bedraagt 4€, voor kinderen onder de 12 jaar is dat 1€.
Zoals de vorige jaren kunnen de deelnemers na afloop nog gezellig napraten over hun opgedane Halloween-ervaringen in en rond de kantine bij een passend drankje uit onder meer de jeneverbar en een lekker hapje.
Veiligheid
“Voor het gesmeerd verloop van de tochten zet Klimax een 70-tal medewerkers in. De club krijgt hierbij wel de daadwerkelijke steun van de plaatselijke Chiro-afdeling en van de bloedgevers. Het gemeentebestuur verleent dan weer vooral materiële steun”, geeft co-organisator Philippe Allert aan. “Voor het bijdragen tot het creëren van de typische warme Halloweensfeer sporen wij de deelnemers overigens aan zo veel als mogelijk verkleed aan de tochten deel te nemen. Van onze kant besteden wij eveneens veel aandacht aan de veiligheid. Zo ontvangt iedere deelnemer bij de start als gadget een lichtgevende armband”.     
Meer info via klimax.mtbever@gmail.com of 0485/59.66.31.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief