BEVER – Unieke culturele herfstweekends in Rosario

C21

BEVER – Unieke culturele herfstweekends in Rosario

Rosario_herfstweekends
BEVER – Unieke culturele herfstweekends in Rosario - © Deschuyffeleer
 

Tot en met de eindejaarsperiode pakt het B&B in hartje Bever ‘Rosario’, waar de bezoekers worden uitgenodigd op rust en verdieping, de komende weken alvast terug uit met een reeks opmerkelijke culturele weekends. Zo zijn er concerten van het Mozart Ensemble van de Weense Volksopera en rond La Maison d’Amour. Jazz-liefhebbers dan weer komen aan hun trekken door toedoen van de Hasseltse jazz-zangeres Hilde Vanhove. Later volgen ook nog Fado Tradicional ‘Amalia’, het klavecimbelduo Sandra Van Der Gucht en Jan Devliegher en tenslotte ook nog violist Sigiswald Kuijken.

Zoals gebruikelijk kan er doorgaans voor en/of na de activiteit genoten worden van een heerlijk meergangenmenu evenals van een lekkere trappist Westmalle. De unieke concerten en lezingen in oktober en november kunnen gerust eveneens ingekapseld worden in een leuk herfstweekend in het Pajottenland met verblijf en heerlijk bio-ontbijt in Rosario.
Mozart Ensemble van de Weense Volksopera
De reeks begint nu al zaterdag 29 oktober om 20u30 met een concert van het Mozart Ensemble van de Weense Volksopera. Johann Went bleef in de schaduw van zijn tijdgenoot Mozart, maar maakte van diens opera's wel kamermuziekbewerkingen. Die worden op topniveau geserveerd door Hansgeorg Schmeiser (fluit), Christophe Pantillon (cello), Peter Sagaischek (altviool) en Alexander Burggasser (viool). Met vier slagen deze solisten van de Weense Volksoper erin zowel lichte lyriek als orchestraal drama over te brengen. Het ensemble verzorgt slechts twee optredens in België.
De voorstelling kan gecombineerd worden met een driegangenmaal om 19u.
La Maison d’Amour
La Maison d’Amour dan weer is aan de beurt op zondag 30 oktober om 17u. Pas in 2015 begonnen de Iraanse Maam-Li Merati (zang, kamânche, setâr) en Léonore Boulanger (zang) voor La Maisond'Amour lyrische oden voor twee stemmen en traditionele instrumenten op te nemen. Matthieu Ferrandez (harmonium, orgel) voegde zich bij hen en met Jean-Daniel Botta erbij op bendir en n'goni roepen zij de extatische sfeer van 13de- en 14de-eeuwse liefdespoëzie uit het oosten op. Ook dit ensemble staat in België slechts twee keer op een podium!
Ook hier is een combinatie mogelijk met een driegangenmenu om 19u.n evening with Billie Holiday
Tijdens het week-end van zaterdag 12 en zondag 13 november is jazzmuziek de boodschap. Eerst wordt op zaterdag 12 november om 20u30 de figuur van Billie Holiday onder de spots gebracht door de Hasseltse jazz-zangeres Hilde Vanhove. Zij nodigt dan de aanwezigen uit haar te volgen in de voetsporen van die legendarische Billie Holiday, die haar status van icoon niet alleen aan haar zangtalent dankte maar ook doordat ze de rassenscheiding doorbrak door samen te spelen met blanke muzikanten. Hilde Vanhove doet dat ook. Arne Van Coillie begeleidt op piano, Flor Van Leugenhaeghe op contrabas.
Combinatie mogelijk met driegangenmaal om 19u.
De geschiedenis van de jazz in een notendop
Hetzelfde week-end op zondag 13 november om 11u. vertelt Hilde Vanhove dan de geschiedenis van de jazz in een notendop. Na een korte inleiding, met een poging tot definitie van wat jazz is, wordt de hele geschiedenis van de jazz op een compacte maar boeiende manier gepresenteerd: vanaf het ontstaan tot en met de jazz van nu wordt elke stijlperiode voorgesteld met korte omschrijvingen en één à twee luisterfragmenten.
Combineerbaar met aansluitende lunch
Fado tradicional ‘Amalia’
Op maandag 14 november om 19u30 wordt Rosario met Fado Tradicional ‘Amalia’ een heus fadohuis. Gedekte tafels, kaarslicht, olijven, kaasplank, drank… en drie rasechte fadistas: Maria da Saudade, Luís Ribero (guitarra portuguesa) en Ana Luísa (viola de fado). Bedoeling is vooral niét een soort imitatie te brengen van de legendarische Amália Rodrigues (dat gebeurt al genoeg), wel een ode aan wat ze als traditionele fadista zoal heeft bereikt op muzikaal vlak.
All-in formule: € 42
Klavecimbelduo
In december dan, op zondag 4 om 17u, is het klavecimbelduo Sandra Van der Gucht (klavecim-bel) en Jan Devlieger (klavecimbel, blokfluiten) met werken van Bach, Händel, Telemann en Kraft te gast.
Te combineren met driegangenmaal.
Sigiswald Kuijken
De reeks wordt afgerond met twee recitals en lezingen van violist en dirigent Sigiswald Van Kuijken op 21 en 23 december en dit in een organisatie van Davidsfonds cultuurreizen. Daarbij wordt ook een bezoek gebracht aan een klavierbouwatelier en aan het Hôpital Notre-Dame à la Rose in Lessen en worden er ook overnachtingen en maaltijden voorzien.  
Meer info en inschrijven via www.rosario.be .  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief