Tineke Delval, ambassadeur van de BEVERse Makrallen in Blankenberge

C21

Tineke Delval, ambassadeur van de BEVERse Makrallen in Blankenberge

Tinneke_delval_1
Tineke Delval, ambassadeur van de BEVERse Makrallen in Blankenberge - © Deschuyffeleer
 
Halloweenoptocht_blankenberge_benny_proot
Tineke Delval, ambassadeur van de BEVERse Makrallen in Blankenberge
 
Dscn1152
Tineke Delval, ambassadeur van de BEVERse Makrallen in Blankenberge
 

De allereerste Heksenstoet in België trok verleden week zondag door de straten van Blankenberge. Reuzin Stientje Bogaert, de heksenreuzin, werd een jaar geleden gedoopt en die verjaardag werd samen met zeven andere heksenreuzen gevierd in thuisstad Blankenberge. Stientje kreeg er zo het gezelschap van heks Jacqueline uit Nieuwpoort, heks Sefa Bubbels uit Beselare, heks De Deugniet uit Antwerpen, heks Fernand uit Hélécine, heks Esther uit Loupoigne en heks Tineke Delval uit Bever.

"Onze stadsreus Stientje is uitgegroeid tot een ambassadrice van de stad. Door haar vele uitstappen werden de banden met andere heksenreuzen aangehaald en zijn er hechte vriendschappen ontstaan", verkondigde de Blankenbergse burgemeester Patrick De Klerck. Na het 'verjaardagsfeest' aan het stadhuis trokken de heksen samen met verklede begeleiders in een kleine stoet door de centrumstraten van de badstad. Daarna werden alle heksenreuzen ingehuldigd in het stadhuis van Blankenberge.
De festiviteiten werden geopend door de belleman van Izegem, afgevaardigde van de vereniging Reuzen in Vlaanderen. Ook Leca, het Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag, het vroegere Volkskunde Vlaanderen, was aanwezig.
Voor Tineke Delval, heksenreuzin van de Beverse Makrallen, waren de daarbij horende oorkonde en de uitgereikte medaille, een bekroning van een goed gevuld heksenjaar. “Tineke speelde dit jaar reeds een hoofdrol in Deurne, tijdens de grootste heksenstoet van Vlaanderen en gaat volgend jaar naar Ermeton waar ze zal deelnemen aan ‘La chasse aux sorcières’”, vertelt voorzitter Werner Godfroid met enige fierheid.
Dit najaar vertellen de Makrallen nog heksenverhalen op de eindejaarsdrink van de Erfgoedcel Pajottenland en Zennevallei en brouwen ze hun heksendrank op de kerstboomverbranding van de gemeente Bever.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief