BEVER – Heksen sieren de verkeersborden ‘Bebouwde Kom’

C21

BEVER – Heksen sieren de verkeersborden ‘Bebouwde Kom’

1
BEVER – Heksen sieren de verkeersborden ‘Bebouwde Kom’- © Deschuyffeleer
 
2
BEVER – Heksen sieren de verkeersborden ‘Bebouwde Kom’ - © Deschuyffeleer
 
3
BEVER – Heksen sieren de verkeersborden ‘Bebouwde Kom’ - © Deschuyffeleer
 
4
BEVER – Heksen sieren de verkeersborden ‘Bebouwde Kom’ - © Deschuyffeleer
 
5
BEVER – Heksen sieren de verkeersborden ‘Bebouwde Kom’ - © Deschuyffeleer
 

De Makrallen dansen van vreugde. De plaatselijke heksenvereniging met als voornaamste uithangbord heks Marieke Catier dankt alleszins de onbekenden die zorgden voor de recente opvallende publiciteitsstunt ter hunner attentie in het dorp. Ginds gisteren prijkt immers op een groot deel van de verkeersborden die de bebouwde kom aangeven een eerder doch goed opmerkzame klever van een heks die dan ook bij velen meteen een duidelijke link legt naar het Beverse heksenverleden en de vereniging die dat heksenverleden her en der doet herleven.

Marieke Catier en Tinneken Delval
Nu toch al goed 10 jaar is het heks Marieke Catier die in het centrum alle voorbijgangers verwelkomt in het Makrallendorp. Dat standbeeld van Marieke Catier is een creatie van all-round kunstenaar Thierry Van Vreckem. En nu toch ook al ruim vijf jaar gaat de folkloregroep eveneens met regelmaat op stap met haar nieuw geesteskind, de reuzin Tinneken Delval, inmiddels het tweede uithangbord van de groep die de echte geschiedenis van de twee plaatselijke bijzonder eigenaardige vrouwen uit het einde van de 16de eeuw in ere wil houden.
Het doel van de Makrallen ligt vooral cultureel door het in herinnering houden van het plaatselijk heksenverleden als immaterieel erfgoed. Hun voorman is Werner Godfroid. 
Wie ooit de Makrallen gezien heeft, vergeet ze nooit. De vereniging telt zo’n 25-tal heksenleden met mannen, vrouwen en kinderen. Bij hun deelname aan evenementen van diverse inslag zijn zij steevast te herkennen aan hun zwart kleed, hun grijs geruit sjaaltje, hun punthoed, hun bezem en vooral hun masker waarvan de haviksneus en het lang slordig haar het meest in het oog springen.
Ander logo
Bij navraag bij zowel het gemeentebestuur als de lokale politie blijkt voorlopig niemand op de hoogte te zijn van hoe, wanneer, waarom en door wie de heksenafbeelding op de borden werd aangebracht. “Het gaat hier wel duidelijk over een afbeelding van een heks maar het is geenszins het gangbare logo dat door de Makrallen gebruikt wordt”, aldus Werner Godfroid, voorzitter van De Makrallen. “In zover het de geldigheid van de borden niet in het gedrang brengt vinden de Makrallen het alleszins een fijn initiatief”.
Het is nu wachten op het bekend geraken van de leuke snoodaards die het ludiek maar bijzonder efficiënt aangedurfd hebben met hun actie Bever en zijn Makrallenheksen in de picture te zetten. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief