Kasteel van EDINGEN, een eeuw geschiedenis

C21

Kasteel van EDINGEN, een eeuw geschiedenis

Kasteel_wordt_100
Kasteel van EDINGEN, een eeuw geschiedenis - © Deschuyffeleer
 

Het kasteel van Edingen viert zijn honderdste verjaardag. Om  deze heuglijke gebeurtenis in  de kijker te stellen zet het gebouw uitzonderlijk zijn deuren open voor kijklustigen en dit onder de noemer ‘Maak kennis met de geschiedenis van de site en in dezelfde zin met de familie Empain die er onafscheidelijk mee verbonden is’.

Het is de Franse architect Alexandre Marcel  die instaat voor de huidige vormgeving van het complex. Hij is ook de architect van de pagode die de sectie ‘Tour du Monde’ op de Parijse Expo 1900 sierde.  Koning Leopold II kwam blijkbaar danig onder indruk van dat pseudo-Japans gebouw. Hij kocht het en liet het na de expo demonteren en heropbouwen in zijn domein in Laken. Meteen verzocht hij Alexandre Marcel ook plannen te tekenen voor een bijpassend Chinees paviljoen (1901-1910). Ook deze gebouwen vormen nog altijd een graag geziene, zij het wat aparte attractie..

Het kasteel van Edingen in een rechthoek van 500 m² onderscheidt zich door zijn thema-lounges  Zo is er onder meer de  Egyptisch geïnspireerde lounge met houtreliëfs van goddelijke tempels, de Chinese woonkamer met haar fraaie muurschilderingen en de blauwe kamer ingericht door Privat Livemont, een volgeling van de Art Nouveau.

Het kasteel is toegankelijk van 22 november tot 28 December.

Meer info via de dienst Toerisme  02/397.10.20 - 02/395.44.84 of tourisme.enghien@skynet.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief