Pasar SINT-GENESIUS-RODE op gezinsweekend in Malmedy

C21

Pasar SINT-GENESIUS-RODE op gezinsweekend in Malmedy

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 
Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 
Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Pasar Sint-Genesius-Rode was te gast in Val d’Arimont te Malmedy voor een jaarlijks gezinsweekend. Zowel het hotel in de vorm van Chalets, als het restaurant waar ’s morgens en ’s avonds de maaltijd werd genuttigd viel in de smaak bij de Pasarleden. Op zaterdag was er een dagje Spa-Francorchamps gepland en op zondag werd er een museum en een kasteel bezocht.

Rudy Decuyper, voorzitter: “Ons dagje Spa-Francorchamps was echt een topper. Na een wandeling in de omgeving van de ‘paddock’ werden we om 12 uur verwacht in het Pit-Brasserie voor een buffetmaaltijd wat door iedereen gesmaakt werd. Ondertussen konden we genieten van de voorrondes voor de 24-uur 2PK en was de sfeer van een raceparcours reeds opgesnoven. Om 13.30 uur hadden we afspraak met de gids Gaetan die ons in zijn beste Vlaams door de gebouwen en de omgeving van de Paddock heeft geloodst. Via zijn connecties konden we ook een kijkje nemen in de Pits waar de mechaniekers en techniekers alles onder controle hadden om de racevoertuigen in optimale omstandigheden te laten deelnemen aan de wedstrijden. Na de rondleiding was iedereen vrij om nog op de site van Spa-Francorchamps rond te lopen."

Op zondag stond een bezoek aan het museum ‘Malmundarium’ op het programma. Via de deskundige gids konden ze kennismaken met de geschiedenis, carnaval, papier en leer, wat voor Malmedy héél belangrijk is. Na het middagmaal reden ze verder naar Anthisnes teneinde het kasteel ‘Avouerie’ te bezoeken met zijn ‘Musée de la bière et du Peket’. Na het geleid bezoek en een degustatie van de plaatselijke streekbieren en tapa’s kon iedereen welgezind huiswaarts keren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief