GERAARDSBERGEN - Week van de Amateurkunsten van 25 april t.e.m. 4 mei

C21

GERAARDSBERGEN - Week van de Amateurkunsten van 25 april t.e.m. 4 mei

Affiche_kunsttentoonstelling_2014_ok_3mm

Het thema voor 2014 is ‘De Groote Kunst’: Wat betekent kunst in oorlogstijd? En hoe reflecteert oorlog in de kunst? Maar eveneens ‘waarin is kunst groots’, kunst met een grote en een kleine k’, letterlijk grote kunst, enz.

Zaterdag 26 april van 14 tot 18 uur en zondag 27 van 10 tot 18 uur
Zat.: /Zon.: Open dag & Workshops (enkel op zat.) – Kunsttentoonstelling (zat. & zon.) - Fietstocht door Curieus (zon.)
Curieus Geraardsbergen i.s.m. Kon. Atheneum Geraardsbergen & deelnemende kunstenaars (18)
Campus van het Kon. Atheneum, Papiermolenstraat 103, Geraardsbergen (centrum)
Info: Jonny Lampens - 0472 48 67 36 - curieus.geraardsbergen@curieus.be
Dinsdag 29 april om19.30 uur
Workshop ‘Juwelen maken’ - Femma Zandbergen
Parochiale zaal ‘Windekind’, Peperstraat 9, Geraardsbergen (deelgemeente Zandbergen)
Info: Evi Scheerlinck - 0476 84 71 71 - Evi.scheerlinck@telenet.be
De vereniging bestaat nog maar sinds april 2013. Ze is enkel en alleen voor vrouwen, waar ook vrouwen van andere Femma-verenigingen welkom zijn. Er is voor elk wat wils: ontspannende, creatieve of leerrijke activiteiten.
Dinsdag 29 april om 20 uur
Opendeurrepetitie - Gemengd Zangkoor ‘de Fall’
Hoofdthema “An die Freude”, negende symfonie van L. van Beethoven
Speelzaal ‘Karmelieten’ (St.-Jozefsinstituut), Karmelietenstraat, Geraardsbergen (centrum)
Info: Yolande Godyns (voorzitster) - 054 42 20 88 - yolandegodyns@hotmail.com
Het Gemengd zangkoor ‘de fall’ is het oudste koor van Geraardsbergen (°1946), maar nog steeds springlevend met een sterke “power of the minds” en met een grote liefde voor het “samen” zingen in een gemoedelijke nonchalante kameraadschappelijke sfeer. Het koor hoopt de oude traditie te kunnen behouden en vooral de fakkel te kunnen doorgeven ondanks de concurrerende tijdsgeest. In koor zingen geeft een enorme energie, maakt je gelukkig en houdt je jong! Een sfeervolle hoogdagmisopluistering, een geslaagd concert met enthousiast publiek, oudjes die de kerstliedjes meezingen … dat is het, die kunst, maar dan liefst bescheiden, met een kleine ‘k’.
Vrijdag 2 mei om 20 uur
Publieke repetitie- en infoavond – Kon. Harmonie ‘Trouw aan Kunst’ Moerbeke-Atembeke
Repetitielokaal (boven filiaal Bibliotheek), Edingseweg 202, Geraardsbergen (deelgemeente Moerbeke)
Info: Guy Vanden Herrewegen - 0474 91 03 56 - nonkelole@gmail.com
 De vroegere Fanfare, nu de Kon. Harmonie ‘Trouw aan Kunst’ Moerbeke-Atembeke werd opgericht in het jaar 1900.
Zoals de meeste verenigingen hebben we ‘ups & downs’ meegemaakt, maar achter-uitkijken is echter niet onze favoriete bezigheid. Het feit dat onze vereniging de twee wereldoorlogen heeft doorstaan, bewijst dat ze steeds is blijven verder leven in het hart van de mensen en muzikanten.
In 1985 is een grondige herstructurering doorgevoerd. De aanstelling van toenmalig dirigent Guy Vanden Herrewegen zorgde voor een totale ommezwaai op muzikaal gebied. Er werd uitgekeken naar verjonging en het repertoire moest worden gemoderniseerd. Hiermee was de toon gezet naar de huidige bezetting die uitpakt met een uitgebreid repertoire voor jong en oud.
Ons voornaamste streefdoel is de verdere uitbouw van dit kwalitatief imago. Daarvoor zijn verschillende factoren nodig: discipline, teamspirit, muzikaliteit, goed bestuur en organisatie enz.. Elke dag werken we hier aan met een enthousiaste groep muzikanten en bestuur. Ons muzikaal programma omvat alle genres en wordt aangepast aan de vraag en de noodwendigheid van de organisatie. Huidig dirigent Nicky Vanden Herrewegen weet dit feilloos in praktijk om te zetten. Kortom: een moderne vereniging met een hart voor traditie en sociaal engagement!
Zaterdag 3 mei om 20 uur
Dubbelconcert – Koor Gaudicanto (Grimminge) & Harmonie Keva (Aspelare)
Cultuurcentrum ‘De Plomblom’, Graanmarkt, Ninove
Info: Jan Heyvaert - 0472 94 68 31 - jan.heyvaert@scarlet.be
 Het Koor Gaudicanto werd in 1979 opgericht als ‘Deur Tsinghen Blyde’, het parochiekoor van Grimminge. Vooral onder impuls van huidig dirigent Marc Gerain groeide het koor sinds 1996 uit tot een zowat zestigkoppig ensemble met amateurzangers uit Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant, die ook het minder gemakkelijke koorwerk niet uit de weg gaan. De aandacht gaat niet alleen naar overbekend repertoire, maar ook naar nieuwe of anderszins verrassende muziek voor koor.
Naast koorconcerten met een gevarieerd programma bracht Gaudicanto grote werken zoals Rossini’s Petite messe solennelle, de Carmina Burana van Orff, Puccini’s Messa di Gloria, Die Geburt Christi van H. von Herzogenberg en het Stabat Mater van Dvořák.
Voor deze en andere uitvoeringen werkt Gaudicanto vaak samen met gerenommeerde vocale en instrumentale solisten, een enkele keer zelfs met een symfonisch orkest (zoals het Slovak Sinfonietta).
De jongste jaren maakt Gaudicanto erezaak van een sociale dimensie en zingt het koor ten minste één keer per jaar benefiet. Op die manier bracht het koor al ongeveer 5000 euro samen voor armoedeprojecten en voor de restauratie van het orgel in de Geraards-bergse hoofdkerk.
Gaudicanto is permanent op zoek naar vooral mannenstemmen – bassen, baritons en in het bijzonder tenoren. Een uitvoering bijwonen kan misschien dé prikkel vormen om op maandagavond (20-22 uur) te komen mee repeteren in het lokaal in het centrum van Grimminge, achter het beeld van het Belgisch trekpaard.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief