GERAARDSBERGEN - Leerlingen en leerkrachten bundelen talenten voor innovatie schoolverwarming

C21

GERAARDSBERGEN - Leerlingen en leerkrachten bundelen talenten voor innovatie schoolverwarming

Verwarming_3
Foto: © Jimmy Godaert
 

Als ‘school van de toekomst’ zet het KA Geraardsbergen zich keer op keer in voor vernieuwing. Innovatie staat centraal, niet enkel bij het evalueren en vernieuwen van het studieaanbod op onze school, maar ook wat het betreft het beheer van onze schoolinfrastructuur.

In functie van een gunstig energiebeheer op onze school werd beslist om het bestaande centrale verwarmingssysteem aan te passen. Concreet zal de verwarming voortaan over het internet via een uitgekiend computersysteem aangestuurd kunnen worden. Op deze manier krijgen we een veel efficiënter energiebeheer, wat een behoorlijke besparing betekent op financieel vlak én op vlak van verbruik, doordat minder energie verloren gaat.

Hoewel een externe firma ingeschakeld wordt voor het installeren van de nodige software, staat het KA zelf in voor de vernieuwing van de infrastructuur. Onder deskundige leiding van dhr Ryckebosch, leerkracht elektriciteit, installeren de leerlingen van 5 EI nieuwe bekabeling en schakelkasten. Zo ontwerpen en realiseren ze o.a. een ingewikkeld industrieel schakelbord. Nick Leenknecht uit 7 SEI werd in het kader van zijn stage gepromoveerd tot rechterhand van dhr Ryckebosch. Hij begeleidt en controleert het werk van zijn jongere collega’s, samen met de werkkrachten van het onderhoudspersoneel. De leerlingen krijgen met dit project een unieke kans om te werken met gespecialiseerde materialen die in de reguliere lessen anders niet aan bod zouden komen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief