Groen licht voor ‘Huis van het Kind GERAARDSBERGEN’

C21

Groen licht voor ‘Huis van het Kind GERAARDSBERGEN’

Logo_copy

Het ‘Huis van het Kind Geraardsbergen’ heeft een erkenning gekregen van Kind en Gezin. Met deze erkenning kan het Huis van het Kind uitgroeien tot een toegankelijke en laagdrempelige plaats met een aanbod voor iedereen.

Met de oprichting en de erkenning van ‘Het Huis van het Kind’, een organisatie van het ocmw, bundelen verschillende partners hun inspanningen en stemmen hun werking op elkaar af. Het ‘Huis van het Kind’ staat in voor de coördinatie van het kinder- en jongerenwelzijn in Geraardsbergen.

Het heeft tot doel informatie en ondersteuning te geven, alsook de ontmoeting te bevorderen voor alle (aanstaande) Geraardsbergse gezinnen met kinderen.

Het Huis van het kind zet sterk in op vroegdetectie en gaat actief op zoek gaan naar partners om een prenataal zorg- en begeleidingsaanbod te verzekeren.

Er wordt een ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting ingezet om mee in te staan voor het begeleiden van gezinnen. Vertrouwensfiguren worden ingeschakeld om het aanbod van het Huis van het Kind tot bij de moeilijkst bereikbare doelgroepen te brengen.

Via de oudercontacten, het mamacafé, de inschakeling van een ervaringsdeskundigen, de organisatie van laagdrempelige ontmoetingsmomenten ( bijvoorbeeld via de spelotheek, ouder en kind speelmomenten) krijgen ouders de kans tot structurele participatie en inbreng in het Huis van het Kind.

“Ons Huis van het Kind zal uitgroeien tot een plek waar alle kinderen, jongeren en gezinnen – met een bijzondere aandacht voor de meest kwetsbaren – terechtkunnen voor een samenhangende ondersteuning bij het opvoeden en opgroeien”, zegt ocmw-voorzitter David Larmuseau.

Nu onze werking officieel is erkend door Kind en Gezin gaan we daar de komende jaren voluit werk van maken. Omdat dit initiatief zo belangrijk is voor de stad wordt daarvoor personeel ingezet en zijn in de begroting de nodige middelen voorzien.

Een eerste concreet project wordt de Spel-o-theek die in maart 2015 zijn deuren opent.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief