GERAARDSBERGEN - Het Ideeënhuis stelt jaarprogramma voor

C21

GERAARDSBERGEN - Het Ideeënhuis stelt jaarprogramma voor

Dsc_0301
Foto: © Jimmy Godaert
 

Het Ideeënhuis Geraardsbergen, een laagdrempelig cultureel alternatief voor de gevestigde instellingen, zal ook dit jaar verschillende evenementen organiseren rond verschillende thema’s waaronder opnieuw WOI.

Vorig jaar werden belangrijke gebeurtenissen uit het jaar 1914 belicht, dit jaar komt het tweede oorlogsjaar aan bod. Ook nu wordt het oorlogsdagboek van Geraardsbergenaar Theophiel Van De Velde gevolgd. Een van de grote onderwerpen die ze belichten, zijn de loopgraven. Deze evolueerden van simpele schuilpaatsen naar stellingen die op forten begonnen te lijken. Ook de revolutie in de zorg en ‘Den Doodendraad’, de hoogspanningsafsluiting die door de Duitsers geplaatst werd tussen België en Nederland, zullen aan bod komen.

De slag van Waterloo gaat ook niet onopgemerkt voorbij in het Ideeënhuis. Voorafgaand aan de strijd tussen Napoleon en Wellington zaten er in de Gavers zo’ n 6000 tal troepen. Tevens vertoefden er enkele hoofdrolspelers van die strijd in het Ideeënhuis. Er zijn nog heel wat tentoonstellingen, onder meer over Panamarenko, Vitalsky en Eric Capiau, sasmeester van Geraardsbergen, maar ook over de duivensport en diverse streekbieren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief