GERAARDSBERGEN - Beeldende Kunst in Kunstacademie krijgt officiële erkenning

C21

GERAARDSBERGEN - Beeldende Kunst in Kunstacademie krijgt officiële erkenning

Editiepajot_ingezonden_beeldendekunst-9387
Ingezonden foto: schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont, directeur van de kunstacademie Marc Van den Borre en de leerkrachten van de afdeling Beeldende Kunst
 

De Vlaamse regering heeft, op voorstel van minister van onderwijs Hilde Crevits, in de kunstacademie van Geraardsbergen de hogere graad van de studierichting Beeldende Kunst officieel erkend.

“Het betreft meer bepaald de opties Keramiek, schilderkunst en tekenkunst,” laat directeur Marc Van den Borre weten. “Het toont aan dat de investeringen die de stad doet in ons kunstonderwijs lonend zijn, en opgemerkt zijn geworden. En tevens toont het aan de het niet nutteloos is elke dag opnieuw te zorgen voor kwaliteitsvol onderwijs. En het is fijn dat dit door de minister vanaf het schooljaar 2015-2016 nu officieel erkend wordt.”

 

“Dit maakt de cirkel rond, zegt schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont. “Nu we ook voor de beeldende kunsten een erkenning hebben voor de volledige richting (zowel lagere, middelbare als hogere graad), zijn we in alle geledingen en facetten een volwaardige kunstacademie.

 

“Ik wil dan ook van dit heuglijk nieuws gebruik maken om alle leerkrachten, begeleiders, medewerkers en directeur te bedanken voor hun trouwe inzet en samenwerking voor het kunstonderwijs in Geraardsbergen,” aldus een fiere schepen Van Trimpont.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2015
Jimmy Godaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief