GERAARDSBERGEN - Grondenruil tegen wateroverlast

C21

GERAARDSBERGEN - Grondenruil tegen wateroverlast

758627_201506291532234743655
Foto: © Jimmy Godaert
 

Maandag  kwam Minister Joke Schauvliege de resultaten van de werkgroep Denderland ivm Beleidsplan Ruimte Vlaanderen,  in Geraardsbergen ontvangst nemen.

Vlaams minister van Omgeving, Joke Schauvliege, nam in  november 2014 het initiatief tot een Startconferentie Beleidsplan Ruimte Vlaanderen. De conferentie telde zo’ n 337 partners bestaande uit  vertegenwoordigers van Vlaamse en lokale overheden, het maatschappelijk middenveld en de vakwereld. Met deze mensen werd gebrainstormd over concrete oplossingen voor ruimtelijke vraagstukken.

Tien werkgroepen voor proefgebieden, verspreid over Vlaanderen zijn aan de slag gegaan en hebben de voorbije maanden concepten en strategieën uit het Groenboek Beleidsplan Ruimte Vlaanderen  getest. De werkgroep Denderland bekeek de problematiek in de  regio Ninove/Geraardsbergen. Na deze testfase hebben zij suggesties naar het beleidsplan geformuleerd.

Voor Geraardsbergen wordt ondermeer onderzocht op welke manier Geraardsbergen als piloot kan fungeren in een systeem van “grondenruil”. Hierbij kunnen eigenaars van slecht gelegen bouwgronden, vb in overstromingsgebieden, deze  kunnen omruilen tegen beter gelegen percelen. Ook zou naar een gedragen oplossing gezocht worde voor de problematiek rond het vliegveld van Overboelare. Hierbij zou zowel het voortbestaan van de zweefvliegclub worden verzekerd alsook de waterproblematiek worden aangepakt.

Voor Ninove zou de nadruk gelegd worden op de ontwikkeling van de Fabelta site.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief