GERAARDSBERGEN - Verklaring van burgemeesters tegen kinderarmoede

C21

GERAARDSBERGEN - Verklaring van burgemeesters tegen kinderarmoede

Guido20de20padt20201220website

Niet alleen in onze stad, maar in gans België kennen we een verontrustend fenomeen: toenemende armoede bij kinderen.

 

Alle burgemeesters werd onlangs gevraagd door het Kabinet van de staatssecretaris Elke Sleurs om in het kader van Armoedebestrijding een verklaring te ondertekenen die een aanzet is voor een versterkte aanpak van kinderarmoede in de Europese steden. De bedoeling is dan ook om dit door zoveel mogelijk burgemeesters uit zoveel mogelijk EU-lidstaten te laten ondertekenen.

 

Ook burgemeester Guido De Padt heeft de ‘een Verklaring van Burgemeester tegen Kinderarmoede’ ondertekend. Daarin staan allerlei streefdoelen omschreven die de stad moet nemen om een halt toe te roepen aan de groeiende kinderarmoede. In de bijgevoegde nota vind je reeds een ganse resem aan maatregelen die de stad neemt in hun strijd tegen kinderarmoede. “Vanuit verschillende departementen van de stad en het OCMW nemen we de handschoen op om onze bijdrage te leveren tot de strijd tegen Kinderarmoede” vertelt burgemeester De Padt.

 

“Daar blijft het echt niet bij want in 2016 zullen alle ondertekenaars uitgenodigd worden op een bijeenkomst. “Daar zullen we onze ervaringen en goeie praktijken delen, dat tot meer initiatieven kan leiden in deze voortdurende strijd”, vervolgt burgemeester Guido De Padt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief