GERAARDSBERGEN - 23ste Manneken-Pis Tour voor motoren op 31 juli

C21

GERAARDSBERGEN - 23ste Manneken-Pis Tour voor motoren op 31 juli

Editiepajot_jimmy_godaert_23ste_manneken-pis_tour_voor_motoren_op_31_juli
 

Op zondag 31 juli 2016 wordt voor de 23ste maal de Manneken-Pis Tour voor Motoren georganiseerd in Geraardsbergen. De organisatoren: BMW Motor Club Vlaanderen, de B.M.B. (Belgische Motorrijdersbond) en de VMBB (Vlaamse Motorrijdersbond) verwachten net als vorig jaar een 200- tal deelnemers.

 

De start en aankomst hebben plaats bij Café Feestzaal Bij Bé in Geraardsbergen. En er kan vertrokken worden vanaf 09.00u

 

Alle motorrijders zijn welkom voor een rondrit van 150 km, die volledig bepijld is en in aanmerking komt voor het klassement van VMBB. De rit kan men volgen via GPS Garmin en voor de liefhebbers is er een roadbook voorzien.

 

Tevens zijn er een tiental prijzen te winnen en zijn er trofeeën voor: de grootste club, de jongste deelnemer, de oudste deelnemer, de van verst komende piloot/pilote de van verst komende sidecar, de oudste moto, de pechvogel van de dag.

 

Prijsuitreiking om 16.30 u.

 

BBQ: Aan de start, tevens aankomstplaats is er een permanente BBQ (11 tot 19 u.) aan € 15 Iedereen is er welkom.

 

Info: Michel Van Den Borre & Gisèle Stevens GSM: 0497/221758 E-mail: michel.vandenborre1@gmail.com

 

Historiek

In de lente van 1994 vonden motorfreak en gedreven seingever in meerdere wieler Michel Van Den Borre en kersvers gediplomeerd toeristisch gids Luc Van Schoors elkaar om een niet alledaags project uit te proberen: de organisatie van een motortocht in combinatie met allerlei culturele en toeristische evenementen en bezienswaardigheden.

 

Het bleef niet bij dagdromen, beide vrienden gingen al gauw over tot de praktijk: er werd een rondrit uitgestippeld, medewerkers aangetrokken, gemotoriseerde seingevers aangetrokken, sponsors gezocht en promotie gevoerd.

 

Het was nog de tijd dat de meeste publiciteit diende gemaakt te worden via affiches, (week)bladen, tijdschriften en de radio.

 

Op 7 augustus 1994 werd de start gegeven van de eerste Manneken-Pis Tour voor Motoren aan de fontein van het Manneken-Pis onder de pui van het Geraardsbergse stadhuis.

 

Er kwamen een vijftigtal deelnemers – overwegend BMW motorrijders, omdat BMW Motorclub Vlaanderen de tocht mee organiseerde – post vatten aan de startplaats.

 

Vijftig deelnemers was voor de organisatoren het maximum aantal dat zich mocht inschrijven gezien de gekozen formule met cultureel-historische inslag.

 

De deelnemers kregen niet alleen een pittoreske tocht voorgeschoteld, maar werden tevens vergast op een diner met volledige menu.

 

Later werd, omwille van het tijdverlies, van deze formule afgestapt en overgeschakeld op een rondrit die eindigde met een barbecue (à volonté).

 

De rode draad in alle voorbije georganiseerde tochten is telkenmale het bezoek aan een brouwerij met rondleiding of een plaats waar ambachtelijke streek worden vervaardigd. bij de inschrijving van de tocht worden de deelnemers telkens getrakteerd op een overheerlijke Geraardsbergse streekspecialiteit ‘de mattentaart,’ wat zeer wordt geapprecieerd door de deelnemers.

 

In 2012 is organisator Michel Van Den Borre overgeschakeld op een geheel nieuwe formule.

 

Vanaf dat jaar wordt er niet meer expliciet in groep gereden, maar de deelnemers kunnen ook op individuele basis de tocht maken met behulp van een roadbook of gps-begeleiding en er dient niet strikt op een bepaald uur gestart te worden.

 

De BMB en de VMB nemen het motortreffen op in hun jaarplanning waardoor het deelnemersaantal plotseling is gestegen van vijftig naar tweehonderd deelnemers.

 

Wel blijft Geraardsbergen als startplaats behouden en kan men er vanaf ‘s middags tot ‘s avonds genieten van een overheerlijke barbecue.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jul 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief