GERAARDSBERGEN - Door Denderstreek en Pajottenland met de Zomer- en Adriaanstocht van de Padstappers

C21

GERAARDSBERGEN - Door Denderstreek en Pajottenland met de Zomer- en Adriaanstocht van de Padstappers

Editiepajot_jimmy_godaert_door_denderstreek_en_pajottenland_met_de_zomer-_en_adriaanstocht_van_de_padstappers
 

Nadat de Padstappers vele jaren de zomertocht in Onkerzele lieten starten, kiezen ze deze keer voor een andere startlocatie. Met de sportzaal van Moerbeke als vertrekpunt, hebben ze de omlopenbouwer de kans gegeven de streek waarin de zomertocht reeds jarenlang doorgaat van een andere kant te benaderen en de omlopen rond een andere deelgemeente te concentreren. Dit resulteert in totaal andere parkoersen. Natuurlijk blijft het Karkool- en Raspaillebos het uithangbord en blijft de rustpost in de Helix een prominente rol in de tochten spelen.

 

Ook de samenwerking met de 4 andere clubs in de regio in het kader van de Oost-Vlaamse biergordel blijft bestaan en we verwachten zodoende een mooi deelnemersveld op de Adriaanstocht, een 50 km lange sportieve uitdaging met garantie op zuiver wandelplezier. De inschrijving bedraagt zoals in het verleden 7 euro, maar spijts de crisistijd is deze uitgave een goed bestede belegging, want de verschillende consumptiebonnetjes, extra’s onderweg en een gratis Prior bier in de Helix zorgen voor een zorgeloze dag. Voor wie de prestatie wat minder mag zijn, maar de tocht minstens even mooi moet zijn, bieden we natuurlijk kortere afstanden aan. Van 6 tot 32 km, voor elk wat wils, tegen de gewone inschrijvingsprijs van 1,50€ (ledenkorting 0,40€). Bij de inschrijving verwennen we iedereen met een melkprodukt, zodat de nodige energie wordt opgedaan vooraleer het wandelen begint.

 

Vanaf 14 km wordt vanuit de Helix een bijkomende lus gewandeld richting Nieuwenhove. De tocht valt hier samen met het wandelknooppuntennetwerk, dat de mooie vergezichten op het Pajottenland en de Dendervallei als parels aan elkaar rijgt. Het wordt dan ook een wandeling door een licht glooiende landschap, met afwisselend een kleine klim en een mooie afdaling.

 

Vanaf Nieuwenhove gaat het voor de langere afstanden richting Pollare, waar het plaatselijke buurthuis dienstdoet als rustpost. We verkennen verder het gebied van de Dendervallei, dat hier wat minder bewandeld wordt, maar waar de meest veeleisende wandelaar zeker aan zijn trekken komt, want het dient gezegd bij Padstappers Geraardsbergen is de wandelaar koning en de club dienaar.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jul 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief