GERAARDSBERGEN - Krakelingen en Tonnekensbrand 2017: De Markt met zijn Manneken Pis in de hoofdrol

C21

GERAARDSBERGEN - Krakelingen en Tonnekensbrand 2017: De Markt met zijn Manneken Pis in de hoofdrol

Jim_2186
 

Het jaarlijkse dubbelfeest van Krakelingen en Tonnekensbrand is in volle voorbereiding. Want op 26 februari 2017 is het weer zover. Dan viert men in Geraardsbergen het op eeuwenoude tradities gestoelde dubbelfeest dat het begin van de lente en de eindeloze cyclus van het leven symboliseert.

 

Met als thema ‘de Markt’ bouwt het comité de historisch-volkskundige stoet op rond een centrale plaats in de stad die zowel op historisch vlak als wat betreft architectuur, handel, rechtspraak, ontspanning, enz, een lange geschiedenis heeft. Loodgieters die moesten zorgen voor de drinkwatervoorziening (Marbol, Manneken Pis), rederijkers, kruisboogschutters, kaatsers, bouwers en vernielers, de beul met de guillotine (1817), de alomtegenwoordige Duitse commandant Schwartz (eerste wereldoorlog): ze hebben allemaal ooit hun stempel gedrukt op de Markt van Geraardsbergen en worden in de Krakelingenstoet op een originele, verrassende manier even opnieuw tot leven gewekt.

 

Voor de meerwaardezoeker wordt op een twaalftal locaties op het parcours uitleg gegeven bij de verschillende taferelen. Na de stoet is er het unieke spektakel aan de Oudenbergkapel, met het visjesdrinken door de notabelen en de krakelingenworp. Wie goed grabbelt maakt kans op een uniek krakelingenjuweel t.w.v. €750. Daarna is het afzakken naar het centrum geblazen waar jong en oud kan genieten van de jaarlijkse winterfoor, die trouwens tot en met 9 maart bezocht kan worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief