GERAARDSBERGEN - Kruispunt Astridlaan en Felicien Cauwelstraat krijgt extra verlichte voetgangersoversteekplaatsen

C21

GERAARDSBERGEN - Kruispunt Astridlaan en Felicien Cauwelstraat krijgt extra verlichte voetgangersoversteekplaatsen

A_astridlaan
Ingezonden foto
 
Tijdens de laatste gemeenteraad van 2023 vestigde gemeenteraadslid dokter Paul Pardon (Team Geraardsbergen) in  aansluiting op de initiatieven van de dorpsraad van Nederboelare opnieuw de aandacht op het gebrek aan veiligheid van de voetgangersoversteek aan de Felicien Cauwelstraat.
Gemeenteraadslid Paul Pardon: “Het zebrapad op de drukke Astridlaan ter hoogte van de Felicien Cauwelstraat  is een vaak gebruikte oversteekplaats die, in het bijzonder 's avonds en bij slechte zichtbaarheid, gevaarlijk is. 
Langs de Astridlaan bevinden zich tal van winkelketens, een kerk en parochiezaal, en sporthal De Veldmuis. Dit zijn allemaal drukbezochte locaties, ook door kwetsbare jongeren en ouderen. In het verleden deden er zich al ernstige ongevallen voor. Bovendien ligt het kruispunt op een fietsnetwerk met de Felicien Cauwelstraat als fietsstraat.”
Schepen van mobiliteit Fernand Van Trimpont: “Het stadsbestuur en de dorpsraad van Nederboelare dringen al lang aan bij de wegbeheerder (het Agentschap Wegen en Verkeer) om deze oversteekplaats beter zichtbaar te maken.” Het Agentschap Wegen en Verkeer liet weten dat een accentverlichting normaal gezien enkel wordt aangebracht aan solitaire voetgangersoversteekplaatsen buiten de bebouwde kom die niet aan een kruispunt zijn gelegen. “In oktober hebben we er tijdens het bilaterale overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer opnieuw op 
aangedrongen om een afwijking van dit principe toe te staan omwille van de frequente oversteekbewegingen. Naar aanleiding van de vraag van raadslid Pardon liet het agentschap weten deze afwijking toe te staan en in het voorjaar van 2024 een accentverlichting te plaatsen op het kruispunt,” verklaarde schepen Fernand Van Trimpont tijdens de gemeenteraad. Raadslid Pardon: “Deze realisatie toont aan dat goed samenwerken loont. Een samenwerking tussen de dienst mobiliteit, de schepen, de gemeenteraad, de wegbeheerder en de dorpsraad. Want ook de dorpsraad van Nederboelare verdient in dit dossier zeker een pluim

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2023
Marc Colpaert/Jimmy Godaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief