ZARLARDINGE graait naar trippen

C21

ZARLARDINGE graait naar trippen

_dsc5688
Zarlardingenaren grabbelen naar trippen
 

 De Trippenworp is telkens weer het hoogtepunt van de winterkermis in Zarlardinge.. Het gooifeest kende massale belangstelling en 5 gelukkigen onder de aanwezigen wonnen een prijs.

De aanleiding van de trippenworp is de naamdag op 17 januari van de heilige Antonius. De man is misschien beter gekend als 'Sint-Antuntjen me za vaarken'. De zondag volgend op de naamdag van Sint-Antuntjen, is het tijd voor de prominenten om trippen door de lucht te gooien richting graaiende Zarlardingenaren. Het is een oude traditie ging in de loop van de jaren wat ging slabakken maar in 2010 een doorstart kende en sedertdien vormt de trippenworp weer een vaste waarde in de Geraardsbergse kermistradities.

 

Tevens organiseerde de lokale zaak Il Padrino ’s middags een trippenfestijn In de namiddag kreeg het gebeuren een muzikaal tintje, want de fanfare van TAK uit Moerbeke trok rond in de plaatselijke horecagelegenheden en in café Sanseveria konden de kermisgangers na de Trippenworp terecht voor een optreden van Les Princes de Bois.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief