DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Dilbeek_gemeentehuis_p200

Twee nieuwe moto’s voor politie

Het schepencollege gaat akkoord met de aankoop van twee moto's voor de lokale politie van Dilbeek. De kostprijs wordt geraamd op 47.000,00 euro, incl. btw. Momenteel beschikt de lokale politie van Dilbeek over 5 moto’s: twee BMW’s, twee Yamaha Fazer en één Yamaha FJR. Drie van die vijf moto’s zijn nog operationeel te noemen.
De twee tweedehandse BMW’s werden eind 2007 aangekocht van de politiezone Ukkel voor een bedrag van 1.500 euro met de bedoeling deze moto’s te gebruiken om opleidingen tot motorrijder te kunnen volgen.
Deze moto’s hebben de afgelopen drie jaren hun dienst bewezen maar zijn ondertussen 15 jaar oud en hebben 60.000 kilometer op de teller, waardoor de herstellingskosten zodanig hoog zijn dat het economisch onverantwoord is om deze moto’s nog te herstellen.
De Yamaha FJR is momenteel 5 jaar oud en heeft 47.000 kilometer op de teller en er wordt dus verwacht dat deze ook geen jaren meer zal meegaan. De gemiddelde levensduur van dit type moto ligt tussen de 6 à 7 jaar en/of 60.000 à 80.000 kilometer.
Het schepencollege gaat akkoord om twee nieuwe moto’s van hetzelfde type te kopen omdat de meeste opdrachten worden uitgevoerd per twee moto’s. Omwille van de zichtbaarheid, veiligheid en het goede verloop is het beter om een opdracht steeds uit te voeren met moto’s van hetzelfde type en dezelfde capaciteit. Een te grote diversiteit in het motopark is niet evident omdat elke uitrusting en handeling anders ligt bij elk model van moto.
Het Dilbeekse politiekorps telt vandaag acht opgeleide motorrijders telt, zodat er meer en nieuwe opdrachten met de moto’s kunnen uitgevoerd worden.
De aankoopprijs wordt geraamd op 47.000,00 euro, inclusief btw. In die prijzen zitten enerzijds de toebehoren maar ook de aanpassingen voor politiewerk (zwaailichten, striping… enz) vervat.
 
Uitzonderlijk vervoer naar MAKADY langs de Itterbeeksebaan
Het schepencollege heeft zijn goedkeuring gegeven aan het uitzonderlijk vervoer naar de werf van de firma Makady langs de Itterbeeksebaan. Dat vervoer gebeurt halverwege september. Het grootste gedeelte van het transport gebeurt langs gewestelijke wegen maar voor de laatste stukken van de reisweg dient het transport te gebeuren langs gemeentewegen. Daarvoor had de vervoersfirma de toelating nodig van het bestuur van de gemeente Dilbeek.
Het gaat om drie nachttransporten. Zij hebben elk een totale massa van 47.622 kg en een totale lengte van 36 meter. Zij komen via de Ring, de Luizemolenlaan en de Itterbeekselaan ter plaatse.
 
Geen filmopnamen in Groot-Bijgaarden
Het schepencollege gaat niet in op de vraag van Kanakna Productions om filmopnamen te maken op 6 september aan café Terminus in de Brusselstraat in Groot-Bijgaarden.
 De politie adviseerde het schepencollege hier niet op in te gaan om verschillende redenen:
- de locatie op de druk bereden Brusselstraat ligt
- het is onmogelijk om de tramlijn om te leggen
- niemand van de crew kan het verkeer regelen en zeker de tram niet doen stoppen omdat de tram zich niet aan de wegcode moet houden. Daarvoor dient er wel politiepersoneel ingezet te worden. Maar de dag voordien wordt haast het hele korps ingezet voor De Gordel en extra politiepersoneel zoeken op de dag na de Gordel is niet evident.
Om dezelfde redenen is het ook niet mogelijk gemeentelijk personeel signalisatie te laten plaatsen en een wegomlegging uit te zetten om het gevraagde deel van de Brusselstraat verkeersvrij te houden.

Alarminstallatie in tennisclub Groot-Bijgaarden
De tennisclub van Groot-Bijgaarden mag van het schepencollege een alarminstallatie plaatsen, maar wel op haar eigen kosten. De gemeente komt niet tussenbeide omdat ze dat evenmin deed voor andere clubs (Dilbeek Sport en TC. Roelandsveld) die al eerder een alarminstallatie plaatsten.
 De tennisclub wil een alarminstallatie plaatsen omdat zij al enkele malen slachtoffer geweest is van inbraak met schade tot gevolg. De kostprijs bedraagt ongeveer € 700.
 
Grond bij voor sportcomplex Schepdaal
Het schepencollege gaat akkoord om een stuk grond met een oppervlakte van 2.820 m2 in de Kothemstraat te kopen. De eigenaar wenst zijn grond te verkopen. Deze grond ligt naast het sportcomplex Caerenbergveld en ligt volgens gewestplan in recreatiegebied. Het registratiekantoor schatte het perceel op € 28.500. De eigenaar gaat akkoord met de geschatte prijs. De akte wordt volgend jaar verleden. De sportraad adviseert de aankoop gunstig mits het perceel een sportbestemming krijgt.
 
Toch vuurwerk met de jaarmarkt
De firma Arts of Firework heeft van het schepencollege de toelating bekomen voor het afsteken van een spektakelvuurwerk in opdracht van het jaarmarktcomité Dilbeek op maandag 4 oktober 2010 om 20.30 uur. Het vuurwerk zal ongeveer 20 minuten duren.
Het schepencollege won eerst advies in vooraleer zijn toestemming te geven want op de dag van de jaarmarkt staat de achtergevel van het kasteel-gemeentehuis in de steigers en zijn er afschermdoeken aan de stelling bevestigd. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen gevaar dreigt. De potentiële neerslagzone is voldoende ver verwijderd van plaatsen toegankelijk voor publiek, parkeerterreinen en woningen als het afsteken van het vuurwerk beneden aan de berg gebeurt. De afschermdoeken die aan de stelling bevestigd worden bij de restauratiewerken zijn volgens de firma Pit niet brandwerend maar vormen op zich geen gevaar. Bvba Arts of Firework heeft een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid afgesloten voor onder meer materiële schade.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief