DILBEEK – Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

DILBEEK – Sprokkels uit de gemeenteraad

Gemeenteraad_tekening_p200

Grond voor loods en tweede containerpark

De gemeenteraad ging akkoord met de aankoop van een perceel grond langs de Oude Geraardbergsebaan in Itterbeek voor de bouw van een nieuwe gemeentelijke loods en een tweede containerpark. De aankoop kost € 160.000 euro.
De huidige loods van de dienst openbare werken wordt, na het verdwijnen van de loods in Pede, te klein. Daarnaast moet de gemeente het containerpark, dat eveneens verdwijnt in Pede, elders lokaliseren.
Het perceel gelegen langs de Oude Geraardbergsebaan te Itterbeek, afdeling 5, sectie A nr 1150, met een oppervlakte van 1ha, 1a en 4ca, eigendom van de het OCMW van Brussel, biedt hiervoor, na het opstellen van een RUP, een oplossing.
Grond voor bouw nieuwe school in Itterbeek
De gemeenteraad ging akkoord met de aankoop van een grond, eigendom van de kerkfabriek Sint-Ambrosius, in Itterbeek. Deze grond is noodzakelijk voor bijkomende lokalen voor de gemeenteschool ’t Keperke, na de fusie van de kleuterschool De Wip en de gemeenteschool ’t Keperke. Aankoopprijs is volgens het laatste schattingsverslag € 390.000.
Nog geen belasting en openingstaks op nachtwinkels en phoneshops
De gemeenteraad ging akkoord met de terugtrekking van het agendapunt betreffende een belasting en openingstaks op nachtwinkels en phoneshops. De tekst van het reglement moet nog aangepast worden. Het punt komt terug op gemeenteraad van december.
 Om de wildgroei en overlast van nachtwinkels en phoneshops te voorkomen wenst het schepencollege een belasting in te voeren op deze activiteiten, ondanks het negatieve advies van de gemeenteraadscommissie niet-gebiedsgebonden materies van 1 juni 2010.
Het college stelt voor een openingstaks van € 12.500 en een jaarlijkse belasting van € 1.500,00 te heffen. De tekst moet nog aangepast worden.
Ingevolge het lokaal pact kan het reglement pas ten vroegste 12 maanden na de goedkeuring door de gemeenteraad van kracht worden, aangezien het gaat om een belasting op bedrijven. Het reglement start bijgevolg bij voorkeur pas in 2012.
Opstalrecht voor sportterreinen FC Kapelle
 De gemeente sluit een nieuwe huurovereenkomst voor een perceel van de familie de Ghellinck. Dit perceel maakt het mogelijk een kunstgrasveld aan te leggen voor FC Kapelle. Vermits het om een grote investering gaat, is het aangewezen dat - in tegenstelling tot de huidige huurovereenkomst voor het voetbalterrein - er een opstalrecht afgesloten wordt voor een periode van 20 jaar. De familie de Ghellinck is bereid te verhuren voor een periode van 20 jaar aan een geïndexeerde huur van € 3.500/jaar. De gemeenteraad ging hiermee akkoord.
Meerwerken voor herinrichting recyclagepark Groot-Bijgaarden
Bij de herinrichting van het recyclagepark van Groot-Bijgaarden werd vastgesteld dat meerwerken noodzakelijk waren om de toegangs- en betalingsautomatisatie optimaal te laten renderen. Het betreft een uitgave van € 17.100,93 of 13,4 % van de aannemingssom voor perceel 2. De meerwerken omvatten:
- het verplaatsen van de betaalzuil en het leveren van een nieuwe uitritzuil
- implementatie van facturatiemodules, uitgaande van de diftarinstallatie
- het plaatsen van een bijkomende printer aan de inritzuil van de niet-betaalzone.
Omslagvulmachine voor de lokale politie Dilbeek
Door een herdefiniëring van de kerntaken zal de federale politie geen controles meer uitvoeren op de N8 zodat de lokale politie genoodzaakt is het beheer van de onbemande camera’s op de N8 over te nemen. Hierdoor zal de medewerker verkeer van de lokale politie heel wat filmrolletjes meer moeten verwerken en zal dit resulteren in een stijging van het aantal processen-verbaal dat moet verwerkt en verstuurd worden. De gemeenteraad ging daarom akkoord een omslagvulmachine aan te kopen die alle processen-verbaal automatisch plooit en in enveloppen steekt. In 2009 werden 14.715 processen-verbaal en onmiddellijke inningen voor verkeersinbreuken werden verstuurd. Het overnemen van het beheer van de onbemande camera’s op de N8 betekent jaarlijks bijkomend ongeveer 12.000 processen-verbaal, die opgesteld en verwerkt moeten worden. De machine kan ook ingezet voor andere gemeentelijke diensten. De machine kost € 8.000 btw inbegrepen. De gemeenteraad ging akkoord.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief