DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Gemeentehuis_dilbeek_p200

Protest tegen afschaffing onderhoudspremie gebouwen

Het schepencollege protesteert naar aanleiding van een brief van Dirk Van Mechelen, ondervoorzitter Vlaams Parlement, bij minister Geert Bourgeois tegen de afschaffing van de onderhoudspremies voor lokale besturen. Dat betekent dat behalve gemeentebesturen ook kerkfabrieken geen gebruik meer kunnen maken van de onderhoudspremie voor hun eigen patrimonium. Het risico is groot dat door de afschaffing van de onderhoudspremie onderhoudswerken worden uitgesteld.
Aanleg kunstgrasvelden in april
Op 4 april start de aanleg van het kunstgrasveld van FC Kapelle, een week later start dezelfde firma de aanleg van eenzelfde veld op het Roelandsveld in Dilbeek. Een andere firma begint op die datum ook met de plaatsing van verlichting op het Roelandsveld. De aanleg van de kunstgrasvelden kost € 731.016,19 exclusief btw.
Chiro mag weer in lokalen
Het schepencollege geeft de lokalen van chiro Don Bosco vrij na het gunstig eindrapport van de brandweer van Asse. De Chirojongens volgden de adviezen van de brandweer correct op. De brandweer stelt wel dat het gebouw en de uitrusting in goede staat moeten worden gehouden en de installaties, opgesomd in het verslag, jaarlijks aan een onderhoud en/of controle moeten onderworpen worden. De verantwoordelijken voor de lokalen moeten tevens een opleiding volgen voor het gebruik van de brandbestrijdingsmiddelen.
Overleg over Gemeenteplein Groot-Bijgaarden
Op het Gemeenteplein in Groot-Bijgaarden zijn door de vele bewegingen van het zwaar verkeer en twee harde winters een aantal stenen uit het wegdek losgekomen. De toestand begint zeer gevaarlijk te worden. Binnenkort is er overleg tussen het betrokken studiebureau dat zeven jaar geleden de modernisering van het Gemeenteplein begeleidde en de gemeentelijke diensten Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening om dit deel van het Gemeenteplein zo vlug mogelijk te herstellen.
Ijsbergstraat een week afgesloten
De Ijsbergstraat wordt vanaf maandagavond 14 februari tot en met zondag 20 februari afgesloten voor werken aan het Gewestelijk Expres Net (GEN). Tijdens deze week worden de elementen aangevoerd voor de constructie van het brugdek. De lengte van de konvooien met balken bedraagt 500 meter en zal opgesteld worden op één rijstrook van de Ijsbergstraat en dit tussen de Akkerstraat en de Oude Geraardsbergsebaan, zodat in de week nog steeds plaatselijk verkeer mogelijk is.
Het verkeer dat dagelijks de Ijsbergstraat gebruikt zal gedurende enkele dagen omgeleid worden via de Herdebeekstraat. Hiervoor dient de Ijsbergstraat ter hoogte van de Lenniksebaan en de N8 afgesloten te worden voor doorgaand verkeer (uitgezonderd plaatselijk verkeer). De montage van de brug gebeurt in het weekend. De aannemer verwacht tegen de late avond van zondag 20 februari klaar te zijn met deze opdracht.
Parkeerverbod in Spanjeberg
Om te vermijden dat de recent aangelegde uitwijkstroken als parkeerstrook worden gebruikt, heeft de technische verkeerscommissie het schepencollege geadviseerd het beurtelings parkeren in de Spanjebergstraat af te schaffen en een parkeerverbod langs één zijde van de straat in te voeren.
De uitwijkstroken werden recent aangelegd om het kruisen in deze drukke straat te vergemakkelijken.
Het parkeerverbod wordt ingesteld langs de linkerzijde, rijdend richting Ninoofsesteenweg, vanaf de Kringloopwinkel tot de N8.
Parkeerverbod in Kattebroekstraat
De technische commissie adviseert het schepencollege ook om uit veiligheidsoverwegingen een parkeerverbod in te stellen langs beide kanten in het doodlopend gedeelte van de Kattebroekstraat (ter hoogte van het café Bij Sjeure). Geparkeerde voertuigen belemmeren er de doorgang voor de bewoners achteraan de straat. Hulpdiensten kunnen er evenmin door.
Weer paaltjes langs trage weg
Er komen weer verplaatsbare paaltjes langs de trage weg tussen de Isidoor Van Beverenstraat en de Alfons Gossetlaan in Groot-Bijgaarden. Deze weg werd in het verleden door paaltjes langs beide kruispunten afgesloten voor voertuigen. Deze palen blijken verwijderd te zijn.
Snelheidsremmende maatregelen in Herdebeekstraat
De verkeerscommissie gaat zich informeren over het plaatsen van eventuele verplaatsbare (bloem)bakken op verschillende plaatsen in de Herdebeekstraat, zodanig dat het breed wegprofiel verbroken wordt en op korte termijn de snelheid wordt geremd. De bewoners van deze straat klagen al lang over te hoge snelheden.
Parking voor oude gemeenschapslokalen
De kerkfabriek van Sint-Gertrudis-Pede is vragende partij om de parking voor de oude gemeenschapslokalen in te richten en te verharden. Het schepencollege opteert voor het behoud van de huidige toestand tot de verkoop van de gebouwen is gerealiseerd. Pas nadien wil het schepencollege de mogelijkheid onderzoeken om een in omvang beperkte parking en een parkje aan te leggen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2011
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief