DILBEEK gaat naar Dalton (en Florida)

C21

DILBEEK gaat naar Dalton (en Florida)

Editiepajot_dilbeek_dalton_verbroedringscomite_foto_jean-pierre_schoukens
Het verbroederingscomité. - Foto © Jean-Pierre Schoukens
 

Het bestuur van de Dilbeekse zustergemeente Dalton, Georgia, V.S. nodigt Dilbeek opnieuw uit voor een wederbezoek in het raam van de jumelage. Het verbroederingscomité besliste et aantal bezoekers te beperken tot 40 deelnemers.

Van 2 tot 6 augustus is Dilbeek gast bij de bevolking van Dalton thuis en neemt het gemeentebestuur van Dalton de kosten op zich voor de eetmalen, de bezoeken, de uitstappen en het vervoer.

Dalton is gelegen op 120 km ten noorden van Atlanta en telt 36.000 inwoners. Het stadje ligt in Whitfield County, waarvan Dalton het meest centraal is gelegen. De tapijtenindustrie is er zo belangrijk dat Dalton de tapijtenhoofdstad van de wereld genoemd wordt. 80% van de vloerbekleding van de V.S. en 40% van de tapijten van de wereld worden er geproduceerd. De 25 Belgische Beaulieu-fabrieken ginder alleen al tellen 6.000 werknemers. De machines draaien er dag en nacht zeven dagen op zeven.
Behalve het Dalton State College en het Hamilton Medical Center telt de stad ook de groots en prachtig gelegen Convention Hall, twee golfterreinen in een uniek kader en een zeer modern gemeentelijk bedrijf dat zorgt voor de voorziening van elektriciteit, water en waterzuivering met slibverwerking en kabel T.V. 
Verder zijn er talrijke moderne hotels en restaurants om ook het befaamde Chattanooga in Tenessee op 30 km niet te vergeten.
Na dit uitvoerig,interessant en gezellig bezoek aan Dalton met een verblijf bij een vriendelijke en gastvrije familie vertrekt de Dilbeekse delegatie op 06 augustus ’s morgens richting Florida met een eerste overnachting in het historische St Augustine met zijn Castillo de San Marco. De volgende dag gaat het over Daytona Beach met zijn speedway naar Orlando waar we in de volgende 3 dagen kennismaken met het Epcot Center, de Disney parken, Sea World en de Universal parken. Van Orlando gaat het dan met de autocar met airco over het Kennedy Space Center naar de pracht van Miami met zijn befaamde stranden, Downtown Miami, de Bayside Market place, Coconut Grove,Coral Gables , Little Havana en een spectaculair bezoek met de’ air boat ‘ aan de Everglades en het Indiaans dorpje Miccosukee Village. Zoals alle verbroederingsreizen in het verleden belooft het weer een topper te worden.
Diegene die belangstellen in deze prachtige, interessante en unieke reis naar onze zustergemeente en naar een van de meest toeristische streken van de wereld nl. Florida kunnen zich in verbinding stellen met de secretaresse van het verbroederingscomité Mimi Coppens. Zij is te bereiken voor alle aanvullende inlichtingen op 02 4516 851 (werk) en 02 569 13 79 (privé ) of via e-mail Mimi.Coppens@Dilbeek.be  of Mimi.Coppens@skynet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2011
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief