DILBEEK - Lolo een eeuw jong

C21

DILBEEK - Lolo een eeuw jong

Editiepajot_dilbeek_elodie_desloovere_100_jaar_foto_jean-pierre_schoukens
Elodie desloovere, Lolo voor de intimi. - Foto's © Jean-Pierre Schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_elodie_desloovere_100_jaar_foto_jean-pierre_schoukens__1_
Elodie desloovere, Lolo voor de intimi. - Foto's © Jean-Pierre Schoukens

Het OCMW, de bewoners van Bruegeldal en het gemeentebestuur vierden vandaag de honderdste verjaardag van Elodie desloovere, Lolo voor de intimi. Deze in Brussel geboren dame woonde 55 jaar in de Vlazendaalstraat in Itterbeek.

Elodie heeft een merkwaardig parcours afgelegd. En doet dat nog elke dag… letterlijk dan. Elke dag wandelt ze anderhalf uur met haar “Chevrolet of Jaguar” (haar rollator) in de buurt van Bruegeldal, ook al vriezen de kasseien uit de grond. Ze stapt de ronde van Itterbeek langs de Keperenberg en eindigt via de Vlazendaalstraat waar ze zo lang woonde weer in Bruegeldal.
Elodie is bijzonder monter en actief voor haar leeftijd. Ze staat altijd klaar voor een grapje, slaat geen bewegingsactiviteit over, zwemt nog graag, lust wel een bolletje ijs, … Kortom, Elodie is levenslustig. Zij houdt van theater, variétés en shows.
Ze geniet volop van het leven. Elke dag overgiet ze nog met een Pineau des Charentes, haar levenselixir. Haar dutjes zijn kort, want ze gaat graag op stap, vandaar dat ze al vlug de bijnaam kreeg “Madame nooit thuis”.
Elodie haar ouders belandden als Vlaamse inwijkelingen in Brussel. Ze is een echte “Brusseles”. Ze kreeg zoals dat zo vaak ging vroeger haar opvoeding in het Frans, maar gaat er nu prat op dat ze Nederlands leerde praten in Bruegeldal. Elodie komt uit een warm nest van zeven kinderen. Zij was de middelste. Op 14-jarige leeftijd begon ze als hulpje in een naaiatelier. Zij mocht vaak mee met haar “bazinne” naar de modeshows in Parijs waar ze ’s avonds de ontwerpen natekende. “Spionage avant la lettre””. Beetje bij beetje werd Elodie desloovere bevorderd en ze eindigde haar loopbaan als naaister haute couture.
In 1933 huwde zij. Het echtpaar bouwde een villa in Itterbeek, kort bij een bushalte. “Hoe graag zou ik nog eens de bus willen nemen!” Haar echtgenoot overleed in 1980. Het huwelijk bleef kinderloos. Tot drie jaar geleden woonde Elodie nog in haar villa. Maar na een val en een lange revalidatie verhuisde ze naar Bruegeldal.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2011
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief