Bouw chirolokalen SINT-MARTENS-BODEGEM van start

C21

Bouw chirolokalen SINT-MARTENS-BODEGEM van start

Editiepajot_dilbeek_chirolokalen_sint-martens-bodegem_foto_els_wauters
Jef Vanderoost, Elke Zelderloo en Lies Vereecke trots op de eerste spadesteek. - Foto's © Els Wauters
 
Editiepajot_dilbeek_chirolokalen_sint-martens-bodegem_foto_els_wauters__1_
De maquette voor de nieuwe gebouwen, van de hand van Tom Pottie. - Foto's © Els Wauters
 

Een paar spadesteken waren het officiële startschot voor de bouw van de nieuwe chirolokalen in Sint-Martens-Bodegem. De oude zijn al sinds 2003 aan vervanging toe. De gemeente investeert 500.000 euro in de bouw. De grond waarop de lokalen komen, mag de chiro gebruiken van de kerkfabriek.

Het heeft lang geduurd voor de chiro nieuwe gebouwen kreeg. De oude prefablokalen zijn al een aantal jaren in bouwvallige staat, onder meer een doorbuigend dak en waterlekken maken ze ongeschikt als huisvesting. “De oude lokalen die hier nu staan, zijn eigenlijk een tussenoplossing. Het zijn tweedehands containers”, zegt Jean Vandersmissen, die de chiro geholpen heeft met het ineensteken van het bouwdossier.
In 2005 was het toenmalig schepen van jeugd Elke Zelderloo die de chiroleiding hielp concrete stappen te ondernemen. Zij was daarom ook aanwezig om samen met Lies Vereecke, huidig schepen van jeugd en eerste schepen Jef Vanderoost de start van de bouw te vieren. Door de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 vielen de plannen wat in het water, tot in 2009 uiteindelijk een nieuwe bouwaanvraag werd goedgekeurd. De symbolische spadesteek is het resultaat van veel werk en geduld. Ook voor schepen Lies Vereecke: “Een investering in chirolokalen is een investering in de toekomst. In de chiro leren kinderen belangrijke waarden, het is niet enkel zondag spelletjes spelen.”
De architect van het nieuwe gebouw is Tom Pottie, zelf oud-leider van de chiro. De bouw van de nieuwe lokalen zou afgerond moeten zijn op zo’n 140 dagen. De gemeente is momenteel ook bezig met vernieuwingsplannen voor de gebouwen van chiro ITTERBEEK en scouts Paloke.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2011
Els Wauters
Els Wauters
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief