SCHEPDAAL / HALLE – Marie-Jeanne neemt na 45 jaar afscheid van de chocolade

C21

SCHEPDAAL / HALLE – Marie-Jeanne neemt na 45 jaar afscheid van de chocolade

Marie-jeanne
Marie-Jeanne bleef ruim 45 jaar lang trouw aan de chocoladefabriek. Foto © Kraft
 

In maart is het feest in de Kerkstraat in Schepdaal, want dan gaat Marie-Jeanne Heymans op pensioen. Zij is een moedige vrouw die heel haar leven hard heeft gewerkt. Ruim 45 jaar lang pakte Marie-Jeanne de lekkere chocolade van Cote d’Or in.  

Meer dan 45 jaar geleden begon ze op 16-jarige leeftijd als arbeidster te werken bij wat toen nog Cote d'Or noemde. Ze kwam alle dagen vanuit Edingen naar Brussel om daar aan t Zuidstation de bekende chocolade in te pakken.
 
Ze leerde er haar man kennen, die er mechanieker was. Ze trouwden en kwamen in Schepdaal wonen. Samen kregen ze 3 kinderen. Thuis hadden ze een kleine boerderij met wat koeien, een varken, en velden met bieten, aardbeien, aardappelen. Na het werk in de fabriek waren er dus de kinderen en het werk op t' veld. Veel tijd voor ontspanning was er niet!
 
Gedurende vele jaren vertrokken ze 's morgens om te gaan werken en kwamen steevast om half vijf terug thuis, maar na enkele jaren werden ze ook verplicht om in ploegen te werken. Ze overleefden verschillende herstructureringen en fusies, en zo ook verhuisden ze in 1989 samen van "t Zuid" naar de nieuwe productie-eenheid in Halle.
 
In 1993 verloor ze haar man aan kanker. Ze had nog een minderjarige dochter thuis, en besloot van dan af deeltijds aan de slag te blijven. De andere dagen zorgde ze voor haar kinderen en kleinkinderen, haar moeder en schoonmoeder.
 
Nu dus, op 62-jarige leeftijd heeft ze eindelijk besloten om het wat rustiger aan te doen en van een meer dan welverdiend pensioen te gaan genieten. Hoewel, met haar 10 kleinkinderen, die haar allemaal op handen dragen, heeft ze haar handen vol! Altijd staat ze voor hen klaar!
 
Ook een vriend of een goede buur in nood zal ze altijd met plezier helpen. Met een simpele maar oprechte dankjewel maak je haar dan gelukkig.
 
Alle respect voor een moedige vrouw, die we namens onze redactie, al onze lezers en de chocoladeliefhebbers een lang, prettig en rustig pensioen toewensen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2011
Carine Servranckx & Steven Walravens
Kraft
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief