Gemeente DILBEEK huldigt vrijwilligers sporthal Groot-Bijgaarden

C21

Gemeente DILBEEK huldigt vrijwilligers sporthal Groot-Bijgaarden

Editiepajot_dilbeek_viering_vrijwilligers_sporthal_bijgaarden_foto_gerrit_achterland
Foto © Gerrit Achterland
 

Met een academische zitting en een receptie heeft het gemeentebestuur van Dilbeek de afscheidnemende vrijwilligers Bob Gevers en Louis De Laat bedankt. Zij waren decennia lang respectievelijk voorzitter en secretaris van het dagelijks bestuur van de vzw die de sporthal Ten Gaerde in Groot-Bijgaarden beheert. Schepen van Sport Luc Deleu sprak de lofrede uit.

Dat een grote afvaardiging uit de sportmiddens deze afscheidsviering bijwoont, is op zich al een grote appreciatie, zo begon schepen Luc Deleu zijn toespraak. Voor hem behoren Bob Gevers, voorzitter van de vzw en Louis De Laat, secretaris van de vzw tot die categorie persoonlijkheden die een stempel hebben gedrukt op het maatschappelijk leven door hun gedrevenheid.
“Zij hebben hun liefde voor de sport omgebouwd tot dienstbetoon aan de sporters, want eigenlijk zijn sportbeoefenaars enkel bezig met hun eigen prestaties maar hebben zij geen besef van welke inspanningen nodig zijn om die prestaties te kunnen leveren. Sporters vinden het vanzelfsprekend zomaar de sportvloer te kunnen opstappen en zijn ongelooflijk veeleisend. Een haperende douche kan niet. Geen sporter die er aan denkt dat vrijwilligers hiervoor instaan. Ze ontvangen weinig erkentelijkheid.
Bob en Louis zijn bovendien vrijwilligers zonder enig statuut die nochtans een grote verantwoordelijkheid op zich hebben genomen. Ze kennen de gemeente Bijgaarden door en door, geen millimeter van de sporthal is hen onbekend’’.
Bob Gevers belandde via de tennisclub in 1981 in de vzw en zette in een mum van tijd de zwalpende vzw weer op het spoor. Louis was een droom van een secretaris. Stiptheid, orde, administratief geheugen en een onvoorwaardelijke inzet typeren hem. Hij deed ondankbaar werk en tegelijkertijd was hij een zeer actief sporter. Op 65-jarige leeftijd behaalde hij nog een Belgische kampioenstitel in de tafeltenniscompetitie. Louis was een vaste klant op de kampioenenviering van Dilbeek’’.
Na de toespraak van schepen Luc Deleu, kwamen beide gevierden aan het woord. Bob Gevers bedankte de vele medestanders in de vzw, de sportdienst maar vooral Louis. Hij haalde er even wat cijfermateriaal bij om het goed en zuinig bestuur van de vzw te illustreren. Op een omzet van 19.000 euro boekte de vzw vorig jaar een tekort van amper 1.400 euro. Dit aanvaardbaar tekort is onder meer het gevolg van het feit dat de huurprijzen de jongste tien jaar niet zijn verhoogd, maar de kosten wel. Dit is geen pleidooi voor een verhoging, zei Bob Gevers, maar het legt wel uit dat niet meer kan zonder een bijkomende inspanning van de gemeente. Bob Gevers haalde ook het toenemend vandalisme in en rond de sporthal aan en hoopte dat de sanitaire installatie dit jaar aangepast zou worden. Schepen Deleu zei dat voor deze werken dit jaar budget is voorzien.
Louis dankte op zijn beurt de medestanders van de vzw en de verschillende schepenen van sport met wie hij samenwerkte. Hij trok even terug in de tijd toen hij uitlegde hoe hij in de vzw terecht was gekomen. ‘’Het was eigenlijk op aandringen van Henri Vanden Meerssche dat ik in de vzw belandde, want hij had vernomen dat ik met pensioen ging. Aanvankelijk was er niet zo veel werk en konden we ons enkel bezighouden met het sportieve. Daar is in de loop van de tijd veel verandering in gekomen’’. Louis herinnerde ook even aan de verwoestende brand van 14 mei 1992 die de sporthal volledig in de as legde. Een fotoalbum met al foto’s van de voorbereidende werken voor de huidige sporthal overhandigde hij aan het gemeentebestuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief