Nieuwtjes uit het schepencollege van DILBEEK

C21

Nieuwtjes uit het schepencollege van DILBEEK

Dilbeek_gemeentehuis_p200

Het onthaal van nieuwe inwoners gaat op een andere manier gebeuren. Geen rondrit meer met een bus, maar met zijn allen in Westrand. Voor de Bal-o-droom werd een stabiliteitsingenieur aangesteld. Er komt een uitbreiding van de parking aan de kasteelhoeve en het strijk- en herstelatelier De Plooi gaat verhuizen

Onthaal nieuwe inwoners
Het onthaal van de nieuwe inwoners gebeurt vanaf dit jaar op een andere manier. Op voorstel van de cultuurraad kiest het schepencollege niet langer voor een rondrit met een bus maar voor een kennismaking met de gemeente op één locatie, namelijk de feestzaal van Westrand. De gemeentediensten, de scholen, politie, ocmw, Westrand, de adviesraden kunnen zich daar via een informatiestandje voorstellen. De onthaaldag heeft dit jaar plaats op 8 oktober in de namiddag.
Op het programma van die dag staat:
- ontvangst door de burgemeester en de schepenen
- doorlopend een digitale voorstelling van bezienswaardigheden van de gemeente
- projectie van de DVD “Brueghel en het Pajottenland”.
 
Elk aanwezig gezin krijgt als geschenk ook een bibliotheekzak met daarin toeristische info, een ticket voor een voorstelling of een film in Westrand, een gratis zwembeurt voor het hele gezin, enzovoort…
 
Ingenieur aangesteld voor Bal-o-droom
Het voorontwerp voor de bal-o-droom krijgt concreet vorm zodat het noodzakelijk is een stabiliteitsingenieur aan te stellen. De kostprijs wordt geraamd op € 10.000 + btw.
 
Kasteelhoeve - uitbreiding parking
De aannemer start op 21 maart met de uitbreiding van de parking aan de Kasteelhoeve. Die werken gaan 25 dagen duren en sluiten aan op de buitenaanleg van de Kasteelhoeve.
 
Strijk- en herstelatelier De Plooi verhuist
Het strijk- en herstelatelier De Plooi opent op woensdag 23 maart zijn deuren in de nieuwe locatie in Schepdaal (het voormalig gebouw van Iverlek).
De verhuis is gepland op maandag 21 en dinsdag 22 maart. Het gemeentelijk project De Plooi en het project Strijkwinkel van vzw Spectrum zullen in de nieuwe locatie aparte werkvloeren in gebruik nemen.
Het strijk- en herstelatelier De Plooi (betaling cash) is gevestigd op de eerste verdieping, het dienstenchequebedrijf Strijkwinkel (betaling met dienstencheques) op de benedenverdieping.
 
Gezien de locatie in Schepdaal niet op een doorgangsbaan ligt en vele klanten de weg naar Schepdaal niet zullen vinden, wordt geopteerd om in Dilbeek-centrum een ophaalpunt te behouden.
 Nog tot half april wordt een strijkdienst voorzien in de Baron de Vironlaan 148 (huurcontract eindigt op 30 april 2011), nadien verhuist het ophaalpunt naar een ruimte op de benedenverdieping in het gebouw de Heetveldelaan 8.
Het ophaalpunt in Schepdaal (lokaal in het Gildenhuis) sluit wel op 21 maart. Het ophaalpunt in Savio (lokaal in Savoicentrum) blijft behouden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief