DILBEEK - Aankoop grond voor kleuterschool ’t Keperke afgerond

C21

DILBEEK - Aankoop grond voor kleuterschool ’t Keperke afgerond

Ingekleurd_20keperke

Het gemeentebestuur en de kerkfabriek Sint-Ambrosius ondertekenden de verkoopsakte voor een perceel grond aan de Keperenbergstraat (€390.000). Het perceel sluit aan op de bestaande lagere school ’t Keperke en moet op termijn plaats bieden aan een nieuwe kleuterschool.

Nu de aankoop definitief is, kan werk gemaakt worden van dit sluitstuk van de overname van kleuterschool De Wip in Itterbeek. 
 
In 2011 wordt de volgende fase van de overname van kleuterschool De Wip in Itterbeek uitgevoerd. ’t Keperke, School 1 (Sint-Annastraat/Bettendries) en De Wip (Kerkstraat) zullen vanaf september fusioneren tot één Itterbeekse basisschool met kleuters en lager onderwijs. Het gemeentebestuur krijgt dan ook de gebouwen van de kleuterschool in de kerkstraat ter beschikking. Er is een budget (€50.000) voorzien voor een buitengewoon onderhoud van die gebouwen en de aankoop van meubilair en informaticamateriaal (€50.000) voor de 100 extra kleuters die het gemeentelijk onderwijs zo opvangt. 
 
Op lange termijn is een nieuwe kleuterschool gepland aansluitend op ’t Keperke. Nu de grond is aangekocht, kan de studieopdracht starten voor de nieuwbouw. Deze moet plaats bieden aan alle kleuters en een paar extra klassen voor de lagere school, die vandaag in containerklassen gehuisvest zijn. De ambitie is om er een passief-kleuterschool van te maken, waarin de energiekosten tot nul worden herleid.
 
Het dossier is inmiddels toegevoegd aan de wachtlijst van Agion. Omdat de wachtlijst legendarisch lang is, kiest het gemeentebestuur ook hier voor het werken via promotieovereenkomst. Die houdt in dat een privé-partner de bouw en de financiering initieel op zich neemt. Na oplevering koopt de gemeente het gebouw aan en krijgt, na het doorlopen van de wachttijd, de subsidies waar ze recht op heeft achteraf terug gestort.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2011
EP
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief