DILBEEK - Agent dient klacht in wegens racisme

C21

DILBEEK - Agent dient klacht in wegens racisme

Pascale_van_der_kelen_p600
Pascale Van Der Kelen. - Foto © Facebook
 

Een agent van de Dilbeekse politie heeft klacht ingediend tegen onbekenden nadat een anonieme bezoeker racistische uitlatingen over hem deed op de nieuwssite www.Dilbeek-malcontenten.be. Websiteheerder Pascale Van Der Kelen begrijpt de heisa niet.

De persoon postte op vernoemde website onder de gebruikersnaam G_9344 enkele berichtjes in de chatbox. Hij noemde de betrokken agent een “spaghettivreter uit Genk” en becommentarieerde ook de status van de agent op de sociale netwerksite Facebook.
De inspecteur diende meteen klacht in toen hij de uitlatingen las. De lokale politie stelde proces-verbaal op wegens xenofobie (=vreemdelingenhaat) en schriftelijke bedreigingen.
Webmaster Pascale Van Der Kelen van www.Dilbeek-malcontenten.be  vindt de reactie overdreven: “De website bestaat al zeven jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Iedereen is altijd vrij geweest om commentaar te geven. In het verleden heb ik al eens sommige uitlatingen verwijderd omdat ze te erg waren maar ik begrijp niet wat hier zo aanstootgevend aan is”.
De politie Van Dilbeek vroeg Pascale Van Der Kelen intussen ook om het IP-adres van de anonieme surfer door te geven. Zo kan de politie uitzoeken vanaf welke computer de berichtjes gepost zijn.
Pascale Van Der Kelen: “In die chatbox worden geen IP-adressen bewaard, dus kan ik de politie niet helpen. En zelfs al had ik het adres, ik zou het nog niet doorgeven. Het gaat me ook om het principe. Iedereen mag toch zeggen wat hij wil? Mijn website draait net goed omdat mensen hun mening kunnen geven. Als dat niet meer mag dan stel ik me de vraag of de website nog zin heeft. In het verleden waren er wel politici die me ook aanspraken over de harde reacties op sommige nieuwsfeiten op onze website maar het is de eerste keer dat de politie wordt ingeschakeld. Ik vraag me af of de lokale politie niets beters te doen heeft dan op zoek te gaan naar deze man”.
Korpschef Patrick De Bruyn van de lokale politie zegt dat er alle reden is om klacht in te dienen. “De man die het bericht postte, gebruikt harde woorden specifiek gericht naar één persoon die hij dan nog met naam noemde. De benadeelde heeft zeker het recht om klacht in te dienen. Wij stellen dan proces-verbaal op. Dat wordt overgemaakt aan het parket die dan zal beslissen wat er moet gebeuren. Het is niet zo dat we als politie geen kritiek kunnen slikken maar in dit geval gaat het toch om erg kwetsende en racistische uitspraken. Met de klacht wordt trouwens webmaster Pascale Van Der Kelen niet geviseerd”, benadrukt korpschef Patrick De Bruyn.
Bron tekst en foto: www.Dilbeek-malcontenten.be en Facebook.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2011
Gerrit Achterland
Facebook
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief