DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Gemeentehuis_dilbeek_p200

Brasserstraat

Op vraag van Hugo Broeckx, voorzitter van de Gemeenschapsraad van Schepdaal , overweegt het schepencollege voor te stellen een zijstraat van de Geraardbergsestraat in Schepdaal te vernoemen naar de overleden en beroemde cartoonist van Schepdaal Pol De Valck, alias Brasser. Het college vindt het niet opportuun de titel van ereburger toe te kennen omdat in het reglement niets is opgenomen over het postuum toekennen van deze titel.
Gemeentelijke diensten verhuizen naar Kasteelhoeve
Eind deze maand begint de verhuizing van de gemeentelijke diensten uit het kasteel-gemeentehuis naar de gerestaureerde Kasteelhoeve in de De Heetveldelaan. Op 28 maart verhuizen de dienst Gebouwen en de diensten ICT en GIS naar respectievelijk de maalderij en de poort. De dagen nadien verhuizen de dienst ruimtelijke ordening en de dienst milieu naar de voormalige maalderij. Op 31 maart verhuizen de diensten cultuur en onthaal naar de poort. Op 4 april tenslotte is het de beurt aan de diensten Groen en Openbare Reinheid. Zij verhuizen naar de schuur.
De officiële inwijding van de fase 2 van de restauratie van de Kasteelhoeve heeft plaats op 28 april. Om 19 uur start de receptie voor de Dilbeekse bevolking, een uurtje later volgt de officiële inwijding met onder meer toespraken van burgemeester Stefaan Platteau en schepen van Patrimonium Jef Vanderoost. De fanfare van Groot-Bijgaarden luistert de opening op.
Kampeerterrein De Gordel
Zoals de vorige jaren geeft Dilbeek naar aanleiding van De Gordel de vzw Vlaamse Kampeertoeristen de toelating tot het inrichten van een gelegenheidskampeerterrein op het grasveld voor en achteraan het bestaand skateterrein, alsook op het achterste deel van de aangrenzende weide aan het cultureel centrum. Van vrijdagmorgen 2 september tot en met zondag 4 september 2011 geldt een parkeerverbod op de parkeerstrook tot aan het kerkhof. De zware kampeerauto’s kunnen daar parkeren. De vzw moet in 2012 uitkijken naar een andere locatie omdat dan wellicht de werken zijn begonnen voor de bal-o-droom en het skatepark naast de bibliotheek.
Bebloeming gemeentehuis
Door de restauratiewerken aan het gemeentehuis van Dilbeek zal enkel de vernieuwde voor- en zijgevel kunnen bebloemd worden. De bloemperken kunnen dit jaar niet beplant worden. Het gerestaureerde deel van de Kasteelhoeve zal wel worden bebloemd.
Vergunning voor GEN-werken ’s nachts
Het schepencollege heeft toelating gegeven voor het uitvoeren van nachtwerken aan het GEN-tracé voor de volgende dagen:
- van maandag 04/04/2011 van 22.00 uur tot zaterdag 09.04.2011 8.00 uur
- van maandag 11.04.2011 van 22.00 uur tot zaterdag 16.04.2011 08.00 uur.
Het betreft werken in de zone langsheen het spoor tussen de Poverstraat en de Ijsbergstraat. Tijdens deze werken gebeuren volgende zaken:
- verplaatsen van 2 seinketen langsheen de bestaande spoorlijn L50A.
- Plaatsen van de brug van de Lennikseweg over het spoor L50A.
- Rest werken aan de bestaande spoorlijn L5C:
* monteren van nummerborden op bovenleidingspalen en schakelaars
* nummering van bovenleidingspalen
* monteren van aardingsbol op schakelaars
* schilderwerken aan bovenleidingspalen
* elektrische bekabelingswerken en aansluitingen.
Het schepencollege gaf ook vergunning voor nachtwerken in het raam van de GEN-werken van 1 tot en met 3 april 2011 aan de firma Denys. De firma plaatst dan vanaf de N8 tot en met de Bullenberg betonnen prefabputten langsheen de sporen. Mogelijk is er wat hinder van draaiende motoren van hijskranen en vrachtwagens, maar de hinder is niet van die aard dat hij overlast veroorzaakt. De firma stelt alles in het werk om de hinder zo beperkt mogelijk te houden.
Geen oversteek van Dansaertlaan
Het schepencollege volgt het advies van de technische verkeerscommissie geen oversteekplaats voor voetgangers ter hoogte van het kruispunt van de Robert Dansaertlaan met de Kloosterstraat aan te leggen.
De commissie is van oordeel dat er onvoldoende oversteekbewegingen zijn en dat een oversteekplaats ter hoogte van dit kruispunt niet noodzakelijk is. Binnenkort wordt bovendien een studie opgestart, waar de volledige heraanleg van de Robert Dansaertlaan, inclusief voet- en fietspaden wordt bekeken. Daarom stelt de verkeerscommissie voor om voorlopig de toestand te behouden zoals ze is.
Openbare verkoop op zondag 19 juni
De jaarlijkse openbare verkoop heeft dit jaar plaats op zondag 19 juni 2011 op de site van Iverlek in Schepdaal om 10u30. Schepen Luc Deleu leidt deze verkoop. Het programma op zondag 19 juni 2011 ziet er als volgt uit:
uitstallen voorwerpen van 8u tot 10u
indienen van de omslagen tot 10u
openbare verkoop door schepen Luc Deleu vanaf 10u30
Vernieling glas-in-lood-ramen Pampoelhuis Groot-Bijgaarden
Voor de derde keer werden de ramen van het oud-gemeentehuis van Groot-Bijgaarden vernield. Deze bijkomende schade zal ook opgenomen worden in het verzekeringsdossier. Op 10 maart ’11 werd over deze schade een proces-verbaal opgesteld door de politie.
Paintballshooting in brouwerij
Het schepencollege heeft een gunstig advies gegeven aan de nv Emile Eylenbosch voor het uitbaten van een schietstand paintballshooting langs de Ninoofsesteenweg 774 in Schepdaal.
Deze activiteit zal (tijdelijk) uitgevoerd worden om het gebouw te behoeden van verdere verloedering en tot de start van de renovatie van de ganse site.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief