DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Conceptnota voor het oud gemeentehuis

Het schepencollege laat in overleg met de brandweer een conceptnota opmaken voor het perceel grond aan de Ninoofsesteenweg, waarop het oud gemeentehuis van Dilbeek stond. Mogelijkheden zijn onder meer de realisatie van een feestzaal, een loods voor de brandweer, kantoren voor de brandweer en verschillende appartementen. Die conceptnota is nodig om in zee te kunnen gaan met de Vlaamse Bouwmeester.
Oude gemeenschapslokalen Sint-Gertrudis-Pede te koop
Zodra de nieuwe gemeenschapslokalen in Sint-Gertrudis-Pede in gebruik kunnen worden genomen, zet het gemeentebestuur de oude gemeenschapslokalen te koop. Het schepencollege heeft een schattingsverslag van het gebouw opgevraagd, maar nog niet ontvangen. Als het dossier klaar is, moet de gemeenteraad zich nog uitspreken over de verkoop van de gebouwen.
Taalbrief naar Floralia Brussels
Het schepencollege heeft beslist een taalbrief naar de organisatoren van Floria Brussels in het park van het kasteel van Groot-Bijgaarden te sturen. Het schepencollege gaat ook de provincie en de bevoegde minister op de hoogte brengen van de ongewenste naamverandering en de klachten daaromtrent. Eenzelfde taalbrief gaat naar Nearly New Car dat een tweetalige brief in Dilbeek verstuurde.
Perceel grond R. Dansaertlaan te koop
In de R. Dansaertlaan in Groot-Bijgaarden zet de gemeente een perceel van 11a 21ca te koop. Deze gemeentelijke eigendom wordt gebruikt als speelpleintje. Het schepencollege besliste eerst de aangelanden te vragen of zij geïnteresseerd in een (gedeeltelijke) aankoop van het perceel.
Andere fundering kunstgrasveld Sint-Ulriks-Kapelle
Uit onderzoek blijkt dat er onderfundering moet komen onder het aan te leggen kunstgrasveld in Sint-Ulriks-Kapelle. De onderfundering met 0,2 m. zand, waarvoor aannemer prijs had gegeven aan € 25.525 +
Btw, is ontoereikend. Het schepencollege gaat akkoord met het voorstel van de aannemer om het zand te vervangen door kalk. De werken omvatten:
- leveren en spreiden kalk
- infreezen tot 0,3 m.
- profileren
- verdichten
 Deze nieuwe onderfundering met kalk kost ongeveer 10.000 euro meer dan onderfundering met zand.
Nachtvergunning voor GEN-werken
Het schepencollege heeft onder strikte voorwaarden een vergunning voor nachtwerken in de zone langsheen het spoor tussen de Poverstraat en de Ijsbergstraat gegeven. Het betreft de volgende data:
- van maandag 09/05/2011 van 22.00 uur tot zaterdag 14/05/2011 08.00 uur
- van maandag 16/05/2011 van 22.00 uur tot zaterdag 20/05/2011 08.00 uur.
Tijdens deze werken vinden volgende zaken plaats:
- verplaatsen van een seinkeet langsheen de bestaande spoorlijn 50A.
- intrillen gedurende 2 nachten van 13 profielen voor een Berlinerwand in de zone van het Pedeviaduct tot de Ijsbergstraat.
- Demonteren van oude bovenleidingsportieken (palen en dwarsbalken) in de bestaande spoorbedding van de lijn 50A.
De aannemers hebben beloofd alles in het werk stellen om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Bij eventuele overlast behoudt het schepencollege zich het recht voor de werken stil te leggen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief