DILBEEK - Commissie wacht op integratieambtenaar voor aanpak van ‘’hangjongeren”

C21

DILBEEK - Commissie wacht op integratieambtenaar voor aanpak van ‘’hangjongeren”

Hangjongeren_p200

De commissie van niet-gebiedsgebonden materies adviseert voor de problematiek van “hangjongeren” niet meteen een beroep te doen op een externe dienst maar de aanwerving van een integratieambtenaar af te wachten voor verdere stappen in dit dossier. De commissie heeft ook korpschef Patrick De Bruyn gevraagd statistieken bij te houden over de interventies in de probleemwijken in Dilbeek.

Dilbeek heeft op dit ogenblik personeel noch expertise in huis om het probleem van de hangjongeren ten gronde aan te pakken. Er is al een werkgroep die bestaat uit gemeentelijke diensten, politie en OCMW. Die kwam tot het besluit dat het probleem in een bredere context moet worden geplaatst. De focus enkel op de jongeren leggen werkt niet. Het gaat ook om het onveiligheidsgevoel van de buurtbewoners, het herstel van het contact tussen de jongeren en de buurt, het creëren van een aangename buurt, het verhogen van de leefbaarheid en het samenleven. De werkgroep bekeek het aanbod van diverse organisaties en de verschillende subsidiemogelijkheden.
Meer politionele interventies zijn niet de sleutel voor de oplossing. Voor sommige inwoners is het samenkomen van jongeren al voldoende reden om de politie op te bellen, ook al mispeuteren de jongeren helemaal niets. Nultolerantie en verhoogde politiecontroles dragen niet bij tot de oplossing, want dan wordt het probleem verplaatst. Jongeren zijn mobiel.
Een mogelijke oplossing is het opzetten van een buurtwerking want kwetsbare jongeren bereiken is zeer intensief werk en vergt de opbouw van een vertrouwensband. Dat kost natuurlijk handenvol geld maar er zijn wel subsidiemogelijkheden. De commissie wacht daarom de aanwerving van een integratieambtenaar af voor verdere stappen in dit dossier.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief