DILBEEK - Jeugd DAC naar de finale van de Beker van Vlaanderen

C21

DILBEEK - Jeugd DAC naar de finale van de Beker van Vlaanderen

Editiepajot_dilbeek_dac_naar_finale_foto_gerrit_achterland__2_
Dilbeek AC (DAC). - Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_dac_naar_finale_foto_gerrit_achterland
Dilbeek AC (DAC). - Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_dac_naar_finale_foto_gerrit_achterland__1_
Dilbeek AC (DAC). - Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_dac_naar_finale_foto_gerrit_achterland__3_
Dilbeek AC (DAC). - Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_dac_naar_finale_foto_gerrit_achterland__4_
Dilbeek AC (DAC). - Foto's © Gerrit Achterland
 

Dilbeek AC heeft zich geplaatst voor de finale van de Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen met een meisjes- en een jongensploeg. De meisjes wonnen op zaterdag met meer dan 10 000 punten de schiftingen voor de Beker van Vlaanderen in Tienen. De jongens behaalden zilver op de schiftingen met een niet onaardig puntenaantal van 9 770 punten in Huizingen.

Zaterdag traden op zes verschillende plaatsen in het land de pupillen en miniemen meisjes in de arena voor hun schiftingen van de Beker van Vlaanderen. In Zwevegem, Gent, Mol, Beveren, Tongeren en Tienen. In het totaal kwalificeerden zich 12 Vlaamse clubs voor de finale op 10 september in Oordegem.
Dilbeek AC won vorig jaar reeds de Vlaamse Beker bij de meisjes en had dus de opdracht de titel te verdedigen. Hoewel de meisjes met ruime voorsprong de Beker wonnen, werd er toch een spannende strijd geleverd. De meisjes van Dilbeek AC werden tot de laatste proef op de hielen gezeten door DCLA (Leuven). Pas in de laatste proef werd duidelijk dat op Dilbeek AC geen maat stond. Deze laatste aflossingsproef 4x60m en 4x80m werd zowel bij de pupillen als bij de miniemen gewonnen met een lengte voorsprong op alle andere ploegen. Met precies 10 039 punten behaalde Dilbeek AC het beste resultaat ooit voor de club.
De jongens leverden hun collectieve strijd op zondag in Oostende, Lokeren, Duffel, Lier, Genk en Huizingen. Ook hier werden de zes winnende teams van elke schiftingswedstrijd weerhouden voor de finale in Oordegem. Net als in de meisjescompetitie werd dit winnend zestal aangevuld met de zes bijkomende teams die de hoogste puntenscore totaliseren, waaronder Dilbeek AC.
In Huizingen won thuisploeg OEH nipt voor de jongens van Dilbeek AC. Een foutieve stokwissel bij de ploeg van OEH kostte bijna de titel aan de thuisploeg. De voorsprong van OEH werd hierdoor verkleind tot slechts 76 punten. Dilbeek AC toonde zowel bij de pupillen als bij de miniemen sterk in zowel de loop-, werp- als springnummers. Het eindresultaat: 9 770 punten.
Het is de eerste keer in de geschiedenis van de club dat Dilbeek AC in hetzelfde jaar zowel met een meisjesploeg als met een jongensploeg naar de finale kan. De jeugdtrainers zijn alvast benieuwd naar de prestaties van de meisjes en jongens op de finale van de Beker van Vlaanderen in Oordegem op zaterdag 10 september.
De pupillen en miniemen van Dilbeek AC trainen elke woensdag tussen 16u30 en 18u00 en elke vrijdag tussen 17u00 en 18u30 op het Roelandsveld in Dilbeek. Meer informatie: www.dilbeekac.be  => “BPM-info” of mail naar dacvzw@yahoo.com
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief