Colruyt beperkt hinder voor omwonenden met nieuwe bouwaanvraag voor winkel DILBEEK

C21

Colruyt beperkt hinder voor omwonenden met nieuwe bouwaanvraag voor winkel DILBEEK

Colruyt_embleem_p200

Colruyt heeft een nieuwe bouwaanvraag ingediend voor een gloednieuwe winkel aan het Bettendries-kruispunt in Dilbeek. Om de hinder voor de omwonenden nog meer te beperken, besliste de supermarktgroep om de plannen opnieuw aan te passen. Colruyt plant daartoe extra investeringen: het gebouw wordt lager ingeplant, de dakconstructie en de gevelstructuur aangepast en er komt meer groen rond de site. De supermarktketen staat ook een deel van zijn terrein af voor een betere weginrichting.

Optimaal geïntegreerd in omgeving
“Om de winkel zo goed mogelijk te integreren in de omgeving gaan we het gebouw over heel de oppervlakte 1 meter lager inplanten”, zegt Filip Vanlandeghem, directeur dienst expansie bij Colruyt. “Door de dakconstructie en de inrichting aan te passen, wordt het aan de kant van de Oude Geraardsbergsebaan zelfs bijna 2 meter lager. Daardoor zal de winkel aan die kant op het laagste punt nog maar 2 meter en maximaal 6 meter boven de grond uitkomen.”
Daarnaast wil Colruyt heel wat extra groen aanplanten rondom de site. Volgroeide hagen, struiken en bomen moeten zorgen voor een groene buffer, waardoor de winkel beter afgescheiden is van de omliggende woningen.
Betere mobiliteit
Aan de Herdebeekstraat komt een verbeterde weginrichting. Filip Vanlandeghem: “We investeren in de aanleg van een extra rijstrook, die moet zorgen voor vlotter en veiliger verkeer. Daarvoor staan we een deel van onze grond af.”
En ook de hinder van vrachtwagens wordt tot een minimum beperkt. “De loskaai van de winkel ligt vlak bij een aparte inrit voor de vrachtwagens, langs de Ninoofsesteenweg. Onze vrachtwagens zullen alleen langs die weg leveren, en rijden dus niet via de Herdebeekstraat.”
Colruyt luistert naar buurtbewoners
Na de oproep van de buurtbewoners heeft Colruyt ook verder gezocht naar een ander terrein voor een nieuwe Colruytwinkel. Maar er werd geen alternatief gevonden. Filip Vanlandeghem: “Het Hunderenveld in Groot-Bijgaarden, zoals voorgesteld werd, is bedoeld als bedrijventerrein voor kantoren en KMO’s. De toegestane handelsruimte is daar te klein voor een Colruytwinkel. We stellen opnieuw vast dat in Dilbeek geen ander geschikt terrein beschikbaar is. Daarom dienen we opnieuw een bouwaanvraag in voor een winkel aan het Bettendries-kruispunt. En om tegemoet te komen aan de vraag van de buurtbewoners en het gemeentebestuur om de hinder tot een minimum te beperken, zijn we bereid deze extra investeringen te doen.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief