SCHEPDAAL - ZVK Amigo B wint met strafschoppen

Editiepajot_schepdaal_zvk_amigo_b-ploeg_foto_ivo_lemaire
ZVK Amigo Toyota Schepdaal B. - Foto © Ivo Lemaire

Deze wedstrijd voor de 1/2 finale Beker van Vlaanderen kondigde zich voor bekerhouder Amigo als zeer zwaar aan vermits we de nieuwe kampioen van onze reeks in zijn vertrouwde thuishaven moesten bekampen.

Van bij de aanvang van de match trachtte Amigo het spel te bepalen. De eerste aanval was ook meteen raak nadat Zakaria zijn afstandsschot in de winkelhaak zag verdwijnen. Nog geen 2 minuten later een identieke fase en opnieuw slaagt Zakaria met een geweldig afstandsschot thuisdoelman Wolters in de linker benedenhoek te verslaan. Kort daarop volgt een eerste gevaarlijke aanval van de thuisploeg en ook via een afstandsschot is Kenny kansloos. Het blijft voor de rest van de eerste helft vrij evenwichtig met Staden iets gevaarlijker maar elke poging wordt door Kenny klasrijk afgestopt. Ruststand 1 - 2.

In de tweede helft is bijna elke aanval een doelpunt waard. Eerst komt Staden op 2 - 2 maar nog geen minuut wordt een driehoeksaanval van Amigo door Adriel in doel gedeponeerd. Nog 1 minuut later staat het alweer gelijk na een afstandsschot van de gevaarlijkste thuisspeler Davy Cappelle. Weer een minuut later brengt Ismaïl na een geslaagde individuele actie van Abdes de score op 3 - 4. De volgende thuisaanval brengt de bordjes weer in evenwicht. Nog 5 minuten te spelen en het is uitermate spannend. In de 46'
minuut haalt Zakaria ( toch één van de uitblinkers ) nog maar eens een fantastisch afstandsschot uit de sloffen en we staan alweer voor !
De thuisploeg speelt alles of niets en drukt ons met hun vliegende keeper ( kapitein Jakob Crombez ) tegen eigen doel maar zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. Op 2 minuten van het einde gaat Ismaïl met de bal op tegenaanval. Een situatie van 3 tegen 1 ontstaat maar toch is er balverlies.
De tegenaanval brengt de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte. Een ware domper op onze prachtmatch.

Strafschoppen dus maar om deze onvervalste finale te beslissen.
Onze strafschopnemers Abdes, Zakaria en Ismaïl trappen feilloos hun penalty binnen. Wanneer Kenny de 1e penalty van de thuisploeg stopt is de winst een feit ! We zijn alweer, voor de 3e opeenvolgende keer, op weg naar het Wembley van de Vlaamse Zaalvoetbal.

Op 3 juni speelt Amigo B in Vilvoorde de finale tegen Kanari Beersel of CKB Puurs B ( ook vorig jaar finalist ).
Dikke proficiat aan alle spelers, coach en begeleiders !