SINT-GERTRUDIS-PEDE wil een mooi afgewerkte parking in de nabijheid van de kerk

C21

SINT-GERTRUDIS-PEDE wil een mooi afgewerkte parking in de nabijheid van de kerk

Gebouw_pede_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De inwoners van Sint-Gertrudis-Pede en de parochianen van de federatiekerk Sint-Gertrudis gaan niet akkoord met de verkoop van de oude gemeenteschool van Sint-Gertrudis-Pede door het gemeentebestuur.

Ze zijn van oordeel dat dit gebouw, dat noch historisch noch qua bouwstijl een speciale waarde heeft, beter wordt afgebroken. In de plaats van dit gebouw zou er volgens hen een mooi afgewerkte parking komen.
 
Zij hebben een zestal redenen om daar een afgewerkte parking te vragen. Bij de zondagsmis of een begrafenis is er nu reeds een schrijnend parkeerprobleem. Ook bij een activiteit van belang in de watermolen stelt zich hetzelfde probleem.
 
De reeds bestaande appartementen en huizen in de Isabellastraat tellen veel meer auto's dan parkeerplaatsen en de in aanbouw zijnde appartementen en lofts zullen ongetwijfeld met hetzelfde probleem kampen.
 
Men vraagt er zich ook af of het wel zin heeft een gemeenschapszaal op te richten in Sint-Gertrudis-Pede wanneer men vanaf nu reeds geen rekening houdt met de grote parkeerproblemen die zich zullen voordoen.
 
De Isabellastraat doet nu al dienst als sluipweg. Wanneer morgen auto's zullen geparkeerd staan langs beide kanten van de straat kan men ongevallen krijgen zoals het recente zware ongeval dat zich voordeed in de Jan De Trochstraat nabij de voetbalvelden.
 
De verkoop van het oude gebouw is reeds op het schepencollege voorgekomen maar moet ook nog door het Gemeentebestuur goedgekeurd worden.
 
In Sint-Gertrudis-Pede loopt er momenteel een petitie rond deze zaak. Er wordt ook gevraagd dat het gemeentebestuur een inspraakvergadering zou houden alvorens een definitieve beslissing te nemen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief