Tijdelijk maar twee rijvakken op Ninoofsesteenweg in SCHEPDAAL

C21

Tijdelijk maar twee rijvakken op Ninoofsesteenweg in SCHEPDAAL

Editiepajot_werken_2010_p200

Vanaf 10 mei, worden voor de GEN-werken de drie rijvakken op de Ninoofsesteenweg in Schepdaal op twee rijvakken gebracht. Die tijdelijke situatie duurt tot 24 juni. Het schepencollege gaf zijn akkoord zodat de werken voor het bouwverlof afgewerkt zijn. De Wijngaardstraat wordt vanaf 25 mei opengesteld. De automobilisten wordt aangeraden om vanuit Brussel de Ring O te gebruiken en de afrit Ternat te nemen en om vanuit Ninove in Eizeringen de Assesteenweg te nemen naar de oprit van de E 40 tijdens de duur van deze werken.

De planning ziet er als volgt uit:
A.           De Ninoofsesteenweg
- Voor de periode van 10 mei 2011 tot 30 mei 2011 wordt de Ninoofsesteenweg definitief afgewerkt langs de kant van Wambeek. Het verkeer wordt dan op twee rijvakken gezet langs de kant van Itterbeek.
- Voor de periode van 30 mei 2011 tot 24 juni 2011 wordt de andere kant van deze steenweg afgewerkt evenals het kruispunt met de Pedestraat en zal het verkeer over twee rijvakken worden doorgelaten op het nieuwe wegdek.
=> vanaf 24 juni 2011 is de Ninoofsesteenweg en het kruispunt van de Pedestraat terug volledig open.
B.            De Wijngaardstraat
Voor de openstelling van de Wijngaardstraat wacht de aannemer op de levering van een voeg die de aansluiting moet maken tussen de bestaande rijbaan en het wegdek op de brug. De levering en de plaatsing van deze voeg gebeurt op 16 mei. Deze constructie moet enkele dagen harden en ondertussen zal de definitieve slijtlaag worden aangelegd zodat de Wijngaardstraat volledig terug open is op 25 mei.
=> vanaf 25 juni is de Wijngaardstraat weer open.
C.            De Overveldstraat, Oudstrijdersstraat en de Jan de Trochstraat
In opdracht van het gemeentebestuur zal een aannemer daar de asfaltbekleding vernieuwen. Deze werken zullen starten na het bouwverlof zodat de inwoners van Schepdaal hun centrum dan kunnen bereiken via het kruispunt van het Trammuseum of via de Pedestraat. Voor wat de Jan de Trochstraat betreft, wordt er een omlegging voorzien via de Wijngaardstraat die dan weer open is.
Afwerkingsfase
De werken voor TUC-Rail op de Ninoofsesteenweg komen in de fase van de definitieve afwerking. Om een degelijk resultaat te bekomen voor de slijtlaag en om praktische uitvoeringsmodaliteiten is het nodig dat het derde (reserve) rijvak wordt afgeschaft om volgende redenen:
•             Het is technisch onmogelijk om de uiteinden van de werf, zowel de kant Brussel als de kant Ninove, uit te voeren wanneer er drie rijvakken zouden moeten berijdbaar blijven. Ter hoogte van de overgangen van de brug wordt een glasvezel wapeningsnet tussen de verschillende lagen asfalt aangebracht, waar grotere overlappingen nodig zijn. Met drie rijvakken kunnen deze uiteinden niet kwalitatief worden afgewerkt.
•             Wanneer het verkeer op twee rijvakken wordt gezet zal dit ook leiden tot een betere beveiliging van de wegenwerkers.
•             Men moet vermijden dat men asfalt moet gaan aanleggen wanneer men zowel links als rechts verkeer moet doorlaten.
•             Asfalt aanleggen in verschillende stukken zou ertoe leiden dat men regelmatig de verkeerssituatie moet veranderen hetgeen tot verwarring gaat leiden bij de weggebruikers.
•             De werken gaan veel sneller klaar zijn.
•             Het nieuwe wegdek zal van betere kwaliteit zijn.
Voor de periode van 10 mei tot 30 mei wordt het rechterrijvak richting Brussel ( breedte 3,25 met. ) behouden en wordt er een rijvak richting Ninove gecreëerd ( breedte 3,50 meter + 0,30 meter goot ). Beide rijstroken worden van elkaar gescheiden door de al geplaatste plooibakens.
Voor de periode van 30 mei tot 24 juni worden er twee rijvakken voorzien op de nieuwe asfaltlaag. Deze rijstroken hebben dan een breedte van 3,50 meter en 3, 75 meter. Als scheiding tussen deze twee rijstroken wordt voorzien in een dikke gele zelfklevende belijning daar het dan onmogelijk wordt om nog klikpaaltjes te plaatsen. In het nieuwe wegdek mag namelijk niet geboord worden. Andere elementen plaatsen is niet mogelijk omdat op dat ogenblik dan het uitzonderlijk vervoer niet meer door kan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief