DILBEEK - Professoren uit Dalton op gemeentehuis ontvangen

C21

DILBEEK - Professoren uit Dalton op gemeentehuis ontvangen

Editiepajot_dilbeek_professoren_dalton_foto_gerrit_achterland
Professoren van het Dalton State College op bezoek in Dilbeek. - Foto © Gerrit Achterland
 

Waarnemend burgemeester Carine Walravens en ereburgemeester Jef Valkeniers hebben een delegatie van professoren van het Dalton State College ontvangen op het gemeentehuis van Dilbeek. De Amerikaanse professoren waren in ons land om de uitwisselingsmodaliteiten tussen Belgische studenten en professoren te bespreken en te regelen.

Indien alles meezit vertrekken volgend jaar vier Belgische studenten van februari tot juni naar de Dilbeekse zusterstad in de Amerikaanse staat Georgia. In september zouden dan enkele Amerikaanse studenten naar België komen studeren voor enkele maanden.
Bij een vroeger bezoek aan Dalton lanceerde ereburgemeester Jef Valkeniers weer de idee om studenten uit te wisselen tussen België en de USA. Het Dalton State College was de idee genegen en deze maand volgde een tegenbezoek van een Amerikaanse delegatie bestaande uit Sandra Scott, vice-director van het Dalton State College en Donna Mayo, decaan van de faculteit handelswetenschappen van het Dalton State College.
Zij praatten onder meer met Stefaan De Brabandere, verantwoordelijke voor de stagiairs in Hogeschool Universiteit Brussel (HUB). De Amerikaanse delegatie bezocht de HUB en interviewde acht kandidaat-studenten die vier maanden naar de USA willen gaan studeren. Vier kandidaten werden weerhouden. Daarna volgden nog verschillende gesprekken met verantwoordelijken en professoren van de HUB en Erasmus hogeschool.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief