Tweede Parkloop Don Bosco GROOT-BIJGAARDEN op het Kasteeldomein promoot gezonde levensstijl

C21

Tweede Parkloop Don Bosco GROOT-BIJGAARDEN op het Kasteeldomein promoot gezonde levensstijl

Editiepajot_dilbeek_parkloop_don_bosco_groot-bijgaarden_foto_gerrit_achterland__4_
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_parkloop_don_bosco_groot-bijgaarden_foto_gerrit_achterland__3_
Het podium van het 5de jaar (met Paul Van Himst) : 1. Michaël De Becker 2. Didier Taelman 3. Gerben Maes. - Foto © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_parkloop_don_bosco_groot-bijgaarden_foto_gerrit_achterland__2_
Paul Van Himst, pedagogisch directeur Marc Reynaerts en Persverantwoordelijke Nicolas Nerinckx. - Foto © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_parkloop_don_bosco_groot-bijgaarden_foto_gerrit_achterland__1_
Foto © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_dilbeek_parkloop_don_bosco_groot-bijgaarden_foto_gerrit_achterland
Foto © Gerrit Achterland
 

1200 leerlingen van het eerste tot en met het zevende jaar van Don Bosco Groot- Bijgaarden streden voor de titel van de snelste leerling. De leerlingen van het laatste jaar lichamelijke opvoeding en sport organiseerden deze parkloop in het kader van hun geïntegreerde proef.

De sportievelingen liepen in het prachtige park van het zeventiende eeuwse kasteel in Groot-Bijgaarden. De kasteelheer stelde zijn mooie domein ter beschikking en 6 LOS heeft deze kans natuurlijk met beide handen gegrepen.
De winnaars uit elke reeks kregen een leuke prijs. Het vijfde jaar had zelfs de eer om die prijs te ontvangen uit de handen van ex-topvoetballer Paul Van Himst. De school had ook 5.000 euro ingezameld om mee te kunnen doen aan de 1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker. De cheque werd door pedagogisch directeur Marc Reynaerts, overhandigd aan Paul Van Himst.
Omdat niet iedereen een even goede conditie heeft en sommigen toch heel wat karakter en doorzettingsvermogen toonden, kregen ook deze leerlingen een prijs: voor de moedigste deelnemers.
De accommodatie was adembenemend, door de talloze bloemenperken en de mooi verzorgde paden was het lopen in deze omgeving een unieke ervaring volgens de lopers.
“Het was de bedoeling om de leerlingen van Don Bosco Groot-Bijgaarden aan te zetten tot meer sporten en een gezondere levensstijl. Wij hopen bij deze dat dit gelukt is. Voor ons was het een leuke, interessante ervaring om deze parkloop te organiseren”, aldus de leerlingen van 6 LOS.
De parkloop werd een gigantisch succes.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief