GOOIK - 450 mountainbikers veroverden Kesterheide

C21

GOOIK - 450 mountainbikers veroverden Kesterheide

Editiepajot_gooik_mountainbike_1_bewerkt
De snelste mannen op de Kesterheide(op de fiets). - Foto's © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_mountainbike_2_bewerkt
Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_mountainbike_3_bewerkt
Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_mountainbike_4_bewerkt
De vrouwen deden het uitstekend. - Foto © Marc Colpaert
 

De Gooikse Mountainbike club organiseerde het voorbije weekend voor de zesde keer de ‘Michelin 24 uren van Kester’. De ‘Bike Point-niner-team was de beste ploeg die tijdens deze 24 uur 174 rondjes draaiden. De organisatoren spraken over een zeer geslaagde editie en als het zo verder gaat moeten ze binnen enkele jaren deelnemers weigeren.

Van zaterdag 13 uur tot zondag 13 uur probeerden in totaal 57 ploegen goed voor 450 mountainbikers om de meeste rondjes op de flanken van de Kesterheide af te malen “ Er kwamen dit jaar een record aantal van 57 ploegen aan de start, voor onze Michelin 24 uren van Kester. Dit en het schitterende weer maakten van deze editie er eentje van om nooit te vergeten. De zaterdag was het prachtig weer op zondagochtend was er wel even een onweer maar veel stelde dit niet voor, gewoon om het stof op het parcours te blussen. Er waren enkele kleine ongevallen wat normaal is als er bijna vijfhonderd mountainbikes op de Kesterheide actief zijn”, zei Eddy Penne. Voor de zesde editie schreven niet minder dan 57 ploegen zich in. “ Toen wij begonnen , zes jaar geleden dachten wij dat 50 ploegen het maximum was, vandaag zitten wij aan 57 er kunnen er nog enkele bij, maar straks bestaat de kans dat wij ploegen moeten weigeren, want wij hebben gewoon geen plaats meer om nog meer tenten te plaatsen”, aldus Penne.

Voor de eerste maal was er ook een damesteam ‘Zomercafé °6‘ paraat op de Kesterheide en de dames reden de volle 24 uren uit wat nog nooit gebeurde. “ Het is de eerste keer dat wij meerijden en het is heel leuk geweest”, sprak Helena Struelens. “ Tijdens de nacht was het wel heel wat moeilijker en gevaarlijker om te rijden, maar wij gaan zeker volgend jaar weer van de partij zijn. De dames behaalden een zeer verdienstelijke 53 ste plaats op 57 deelnemers.

Ondertussen waren de mannen van de Bike Point-niner-team uit Schepdaal - die voor de tweede maal aan deze wedstrijd deelnamen - steeds beter gaan rijden. “ Wij zijn allemaal mensen die nogal veel bezig zijn met onze sport”, lachte een vermoeide Jan Gettemans uit Lennik. “ Op zaterdag was het heel warm, de nacht bracht verkoeling en regen, maar na 24 uur waren wij de beste met in totaal 174 rondjes of 6 rondjes meer dan de tweede ‘Bank Delen’,en de derde plaats met 167 rondjes was voor S-Bikes. Zo een 24 uur is heel vermoeiend zeker op zo een parcours als de Kesterheide.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief