DILBEEK / TERNAT - Project buitenschoolse kinderopvang toegewezen aan CKO ’t Breughelkind

C21

DILBEEK / TERNAT - Project buitenschoolse kinderopvang toegewezen aan CKO ’t Breughelkind

Buitenschoolse_kinderopvang_p200

Vanaf 1 september zorgt de gemeente Dilbeek voor de voor- en naschoolse kinderopvang in alle Dilbeekse basisscholen.

Het schepencollege heeft zopas het project buitenschoolse kinderopvang toegewezen aan CKO ’t Breughelkind uit Ternat. Dankzij dit project komt er een overkoepelend aanbod voor alle Dilbeekse basisscholen ongeacht hun net. Naar welke basisschool in Dilbeek een kind ook gaat, de opvang en de prijs zal dezelfde zijn.
Vanaf 1 september zal ’t Breughelkind de voor- en naschoolse kinderopvang organiseren. Met een team van 32 halftijdse toezichters zullen zij in elke school instaan voor kwalitatieve opvang. Het huidige toezichthoudend niet-onderwijzend personeel krijgt de mogelijkheid om overgenomen te worden en kunnen zo een volwaardig statuut krijgen. Breughelkind zal instaan voor professionele begeleiding en vorming van alle toezichters en garandeert ook een gepaste vervanging bij ziekte. De kwaliteit en organisatie zal mee worden opgevolgd door een adviesraad bestaande uit het gemeentebestuur, de betrokken scholen en de dienstverlener.
De jaarlijkse netto meeruitgave voor de gemeente wordt geraamd op ongeveer €250.000. De gemeente levert dus een zeer grote inspanning om voor alle kinderen die in een Dilbeekse basisschool les volgen, ook kwalitatieve opvang te voorzien. De overeenkomst omvat ook opvang op woensdagnamiddag en op schoolvrije dagen. Tijdens de vakantieperiodes zal ’t Breughelkind ook de opvang verzorgen voor en na de gemeentelijke speelpleinwerking op Begijnenborre. Daarnaast komt er ook een specifieke vakantiewerking voor kleuters.
Omdat het gemeentebestuur via de dienstverlener de organisatie overneemt, betekent dit ook een hele werklastvermindering voor de scholen. Alle praktische informatie (uren, tarieven,…) zal worden verzameld in een informatiebrochure die wordt verspreid via de scholen en het gemeentelijke informatieblad.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief