DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

Schepencollege_2011_p200

Geen boete in retributiereglement

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft een artikel in het retributiereglement van het gemeentelijk recyclagepark geschrapt. Het betreft het artikel waarin wordt bepaald dat bij laattijdige of niet betaling van de factuur een boete zou worden opgelegd van € 50. Volgens de gouverneur kan dergelijke boete niet bepaald worden in een retributiereglement. Na de zomer volgt een evaluatie van het vernieuwd recyclagepark en wordt gezocht naar een formule om wanbetalers niettemin te beboeten.
Huur anti-vuilmatten
De gemeenteraad ging akkoord met de onderhandelingsprocedure voor de huur van anti-vuilmatten voor een periode van drie jaar. Op 01.11.2011 loopt het huidige contract voor de huur van anti-vuilmatten af. De raming bedraagt € 27.000,00 excl. btw of € 32.670,00 incl. 21% btw voor de volledige looptijd.
Uitbreiding gemeenteschool Jongslag
Het aanbestedingsdossier voor de uitbreiding van de gemeenteschool Jongslag via een promotieovereenkomst is klaar. De uitbreiding wordt geraamd op € 837.231,51 incl. btw. 
Met een promotieovereenkomst moet geen rekening gehouden worden met de wachttijd van gemiddeld 8 jaar voor goedkeuring van het dossier voor subsidiëring door Agion.
Herinrichting begraafplaatsen Groot-Bijgaarden en Schepdaal
Op de begraafplaats van Groot-Bijgaarden is de inkom aan herinrichting toe omdat de buitenmuren afbrokkelen en de poort versleten is. Op de begraafplaats van Schepdaal zijn de muurtjes aan de grafzerken dringend aan vervanging toe en dient het grafmonument hersteld en verkleind te worden. De totale uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 41.322,30 excl. btw of € 50.000 incl. 21% btw.
Verlenging overeenkomst Hadilee
De gemeenteraad heeft beslist een nieuwe overeenkomst met de scholengemeenschap Hadilee af te sluiten. De huidige overeenkomst loopt af op 31 augustus 2011. Door aan te sluiten bij de scholengemeenschap bekomen de gemeentescholen extra middelen.
Vzw Cultuurcentrum Dilbeek: begroting 2011
De gemeenteraad ging akkoord met de begroting van de vzw Cultuurcentrum Dilbeek. De vzw CCD beheert in opdracht van het gemeentebestuur bepaalde culturele infrastructuur van de gemeente en krijgt daartoe jaarlijks een werkingssubsidie op basis van een ingediende begroting. De begroting sluit met een gemeentelijke exploitatiesubsidie van 1.863.700 euro en een gemeentelijke investeringssubsidie van 75.000 euro.
Verlichtingsnet in Levoldlaan en Weidestraat ondergronds
Het laagspannings- en openbare verlichtingsnet in de Levoldlaan in Dilbeek wordt gesaneerd en ondergronds gebracht. Dat werk wordt geraamd op € 18.078,15 incl. 21% btw. In dicht bevolkte wijken wordt geopteerd om het elektriciteitsnet ondergronds te brengen en tegelijkertijd nieuwe palen en armaturen voor de openbare verlichting te voorzien die ten laste vallen van de gemeente. Hetzelfde gebeurt ook in de Weidestraat. Daar bedraagt de raming € 8.842,57 incl. btw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief