VARIA - Gezond en gezellig gordelen

C21

VARIA - Gezond en gezellig gordelen

Editiepajot_varia_-_de_gordel_01_foto_roger_mortelmans
Carla Galle, minister Philippe Muyters en Anne Sobrie, schepen in Sint-Genesius-Rode, stelden De Gordel 2011 voor. - Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_varia_-_de_gordel_02_foto_roger_mortelmans
Het Gordellied komt van Buurman. - Foto's © Gerrit Achterland
 
Gordelen_2011_affiche
 

In het Kasteel van Bouchout gelegen in de prachtige Plantentuin van Meise werd de eenendertigste editie van De Gordel, van zondag 4 september, voorgesteld. Het Gordellied is dit jaar van de hand van Buurman. Ook Radio 2 tekent present voor deze Gordel.

De Gordel, nog steeds de grootste sportieve manifestatie in Vlaanderen, zal volgens Carla Galle, Administrateur-generaal van Bloso, ook dit jaar de klassieke gordel blijven zoals hij altijd is geweest, Vlaams, familiaal, muzikaal maar vooral sportief. Dit jaar echter zullen ook accenten gelegd worden op gezonde voeding en gezond bewegen.
Men wil dit jaar tevens zoveel mogelijk deelnemers fit aan de start krijgen. Dit kan door een trainingsschema van tien weken, in functie van het gekozen parcours, te volgen vooraleer men met De Gordel start. Op die manier kan men zich mentaal en fysiek beter voorbereiden op het grote evenement en de praktische tips die men op de website vindt zijn natuurlijk mooi meegenomen.
De deelnemer van De Gordel heeft keuze uit diverse fiets- en wandeltochten en zijn er vier Gordeltrefpunten Dilbeek, Zaventem, Overijse en Sint-Genesius-Rode.
In Dilbeek werd een gezondheidswandeling uitgewerkt rond de “actieve voedingsdriehoek” en een brochure maakt je wegwijs in de acht groepen voedingsmiddelen. Beweging vormt de actieve basis van de driehoek. Na de wandeling kan je proeven op de “Proevertjesmarkt aan de Westrand. Fietsers kunnen er terecht voor de tocht door het Pajottenland, een basistraject van 28 km of een groter parcours van 45 km.
Zaventem is het vaste gordeltrefpunt voor fietsliefhebbers en biedt twee parcours van 22 en 60 km, de wandeling in en rond Zaventem is 14 km.
Overijse is de ideale plaats om een dagje bewegen in de gezonde buitenlucht door de gehuchtenfietstocht en de druivenwandeling.
Sint-Genesius-Rode heeft zich de jongste jaren geprofileerd als kindvriendelijk Gordeltrefpunt. Wandelaars kunnen het gezinsvriendelijk parcours van 8 km kiezen, met onderweg kinderanimatie. Men kan er ook de vallei-fietstocht van 30 km maken.
De Gordelklassieker blijft dit jaar ook de 100 km, na 30 jaar nog steeds het symbool voor De Gordel. Jaarlijks wagen er zich ongeveer 15.000 moedigen aan deze tocht.
Voor wielertoeristen biedt De Gordel de keuze uit 140 km, met 9 hellingen en 2 kasseistroken en de 79 km met 6 hellingen en 1 kasseistrook. Dank zij Sponsor Lotto kan elke Gordelaar-wielertoerist de Muur van Geraardsbergen beklimmen en zijn klimtijd laten registreren.
De dag na De Gordel kan je ook je foto downloaden via www.lotto.be
Het is wel aan te raden om zich vooraf in te schrijven, dan kost de deelname aan De Gordel slechts 5 euro, is men onder meer verzekerd door Bloso, geniet men van mobiele pechverhelping en repatriëring naar je start-gordelpunt en heeft men nog heel wat voordelen. Inschrijven kan tot 2 september.
Meer inlichtingen over De Gordel op www.de-gordel.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2011
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief