DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Caféterrassen ontruimd om 1.30 uur in zomer

Op verzoek van de uitbaters van café ‘Het Groot Genoegen’ heeft het gemeentebestuur vergaderd met de cafébazen op het Gemeenteplein om de nodige afspraken te maken over het sluitingsuur van de terrassen en de mogelijke overlast veroorzaakt door het rookverbod. Afgesproken werd dat de caféterrassen tegen 1.30 uur worden ontruimd. Wie na dit uur nog een sigaretje wil roken op het terras, mag dat op voorwaarde dat hij of zij geen overlast veroorzaakt. Het gemeentebestuur apprecieert overigens de inspanningen van de cafébazen om de hinder te beperken.
Aankopen voor muziekacademie
Het schepencollege gaat akkoord met de aankoop van acht saxonetjes. De initiatie fluit, piano en viool zorgen voor een duidelijke groei van die disciplines. Daarom wil de academie als stimulans voor de cursisten klarinet en saxofoon een initiatie klarinet/saxofoon opstarten. Voor die beginners zijn speciale instrumentjes nodig: saxonetjes genoemd. De uitgave wordt op 800 euro geraamd. Nog voor de muziekacademie wordt voor de zangklas maar ook voor de afdeling Jazz en Lichte muziek een zanginstallatie aangekocht. Deze zanginstallatie kan zowel in de klas als voor optredens worden gebruikt. De aankoop wordt geraamd op 1.300 euro.
Palm Parkies: geluidsoverlast wordt beperkt
Op verzoek van de buurtbewoners hebben gemeentelijke diensten en de schepen voor Cultuur overleg gepleegd met vzw Divers over de beperking van de geluidsoverlast voor de editie 2011. De vzw Divers is zich terdege bewust van de klachten en heeft een aantal extra inspanningen geleverd om de geluidsoverlast tot een minimum te beperken:
- Bij de PA installatie is een geluidsmeter aanwezig. Algemene regel is dat de bezoekers met elkaar kunnen praten aan de bar. Er wordt in geen geval luider gespeeld dan 90 dBa.
- de omwonenden ontvangen een bewonersbrief met de nodige informatie en het gsm-nummer van de regiomanager. De bewoners kunnen de regiomanager contacteren in geval van geluidsoverlast. Deze is altijd ter plaatse en zal ingrijpen indien nodig.
- de PA firma is reeds aangesproken op het feit dat overdag – tijdens de opbouw – het geluidsniveau van de muziek tot een minimum dient beperkt te worden.
- ook worden enkele maatregelen getroffen om het geluid tijdens de afbraak te verminderen. Er wordt een ander type tenten gebruikt waarbij frames eenvoudigweg op elkaar worden geplaatst. Dat maakt minder lawaai. In de container waarin de vaten worden gestockeerd wordt tapijt aangebracht om het geluid van de rollende vaten te dempen.
Nog één straatnaam aan grens Schepdaal-Lennik
Het schepencollege gaat op verzoek van de gemeente Lennik akkoord om straatnaam van de Galgestraat, Scheestraat en Brouwerijstraat op de grens met Schepdaal en Lennik te wijzigen en nog één straatnaam over te houden tot aan de Ninoofsesteenweg. Het schepencollege volgt de cultuurraad en opteert voor de straatnaam Galgestraat voor beide gemeenten vanaf de grens Wambeek tot aan de Ninoofsesteenweg. Het wordt Scheestraat voor beide gemeenten vanaf Ninoofsesteenweg tot de aansluiting met de Isabellastraat. Het wordt Brouwerijstraat vanaf de aansluiting van de Isabellastraat tot de Lenniksebaan.
De scheiding tussen de gemeenten Dilbeek en Lennik wordt gemaakt door één straat met twee verschillende benamingen aan Dilbeekse en Lennikse zijde. Dit zorgt voor verwarring, zowel in Dilbeek als in Lennik. De politiezones PAJOT en Dilbeek verzochten daarom zo snel mogelijk een einde te maken aan de onduidelijke straatnaamgeving.
Wat is de bestaande toestand? De Scheestraat (straatnaam in Lennik) loopt over de ganse scheidingslijn, terwijl er in Dilbeek twee straatbenamingen zijn (Galgestraat en Kothemstraat). Wat nog verwarrender is, is dat Lennik in de dichte nabijheid ook een Cottemstraat heeft.
Bibliotheek in Bodegem dicht op 30 juni
Het bibliotheekfiliaal in Sint-Martens-Bodegem gaat definitief dicht op 30 juni. Er waren haast geen uitleningen meer. De vakantiemaanden worden gebruikt om de boeken en ander materiaal te verhuizen. In september volgt nog een verkoop van oude boeken. Zoals bekend wordt het gemeentehuis van Sint-Martens-Bodegem verkocht.
Onderzoek naar verkeersproblematiek bij wekelijkse markt Dilbeek
De technische verkeerscommissie gaat op verzoek van de seniorenraad de verkeerssituatie op het Gemeenteplein tussen de Sint-Alenalaan en de Ambrosiuslaan onderzoeken. De seniorenraad schrijft in een brief dat die locatie tijdens de wekelijkse markt onveilig en gevaarlijk is voor voetgangers. Het doorgaand verkeer in twee richtingen, het parkeren langs de huizenrij en aan de overkant de marktkramen en de geparkeerde vrachtwagens van de marktkramers maken dat het niet veilig is.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief