DILBEEK - ITNA Itterbeek dreigt oefenveld te verliezen

C21

DILBEEK - ITNA Itterbeek dreigt oefenveld te verliezen

Itna_oefent

Voetbalclub ITNA Itterbeek dreigt onverwacht snel haar oefenterrein in de wijk Bettendries kwijt te spelen. De gemeente Dilbeek, eigenaar van de gronden, kampt met financiële problemen na enkele tegenvallers met bouw- en renovatiewerken die veel duurder uitvallen dan begroot. Op de gemeenteraadzitting van dinsdag 28 juni wil het gemeentebestuur de verkoop laten goed keuren van het oud-gemeentehuis in Bodegem, alsook van het trainingsveld van ITNA aan de Herdebeekstraat.

Dit laatste is niet naar de wens van de buurtbewoners, de ouders en de spelers van de voetbalclub. “Het gerucht dat de gemeente, in stoemelings, het voetbalveld aan Bettendries wil verkopen om er woningen te bouwen, loopt als een vuurtje”, aldus Peter Wiels van het buurtcomité Bettendries dat na het koppige spook van een grote Colruyt-winkel een nieuwe dreiging op de wijk ziet afkomen. 
 
“Toen we de verkoop van het voetbalterrein opmerkten in de agenda van de gemeenteraad, hebben we meteen de alarmklok geluid”, vult Eddy Cousin, waarnemend voorzitter van de Dorpsraad aan. “In het gemeentelijk structuurplan was immers duidelijk afgesproken dat er eerst een locatieonderzoek zou gebeuren naar nieuwe plaatsen voor recreatieve of sportieve infrastructuur. ITNA Itterbeek fuseerde eerder met FC. Koeivijver en met VK Pede maar waar de club uit derde provinciale met zijn talrijke jeugdspelers terecht kan in de toekomst is nog niet ernstig bestudeerd. Er moeten dus eerst alternatieven worden vastgelegd alvorens bestaande sportinfrastructuur wordt verkocht”.
 
Zowel het buurtcomité, als de Dorpsraad en de ouders van de jeugdspelers die van het oefenplein gebruik maken, stellen zich vele vragen. Waar moeten de voetbalclub, de spelers en de ouders in de toekomst naar toe voor de trainingen?. Het andere oefenveld in Sint-Gertrudis-Pede is immers al overbezet.
 
De verontruste Itterbekenaars kunnen enkel gissen naar de redenen waarom het oefenveld aan Bettendries plotseling moet verkocht worden. Ze rekenen er op dat de gemeenteraad dit voornemen minstens enkele maanden uitstelt zodat er eerst oplossingen uitgewerkt worden voor de toekomst. Ze willen ook dat de buurtbewoners vooraf worden betrokken bij eventuele bouwprojecten.
 
Buurtcomité, Dorpsraad en voetbalclub trekken dinsdagavond naar het gemeentehuis om hun standpunt kracht bij te zetten: “Eerst concrete alternatieven op papier zetten inzake sport- en recreatievoorzieningen, alvorens bestaande sport- of speelterreinen te verkopen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2011
Felix Merckx
I F
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief