Petitie om het behoud van een jeugdbib in SINT-MARTENS-BODEGEM

C21

Petitie om het behoud van een jeugdbib in SINT-MARTENS-BODEGEM

Editiepajot_sint-martens-bodegem_behoud_jeugdbib_foto_steven_walravens
Een petitie met ruim 400 handtekening werd overhandigd aan schepen Willy Seghers. - Foto © Steven Walravens
 

Dinsdagavond, net voor de aanvang van de Dilbeekse gemeenteraad, overhandigde Griet Quaghebeur aan schepen van cultuur Willy Seghers (N-VA) een petitie voor het behoud van een jeugdbib in Sint-Martens-Bodegem. Ook de andere schepen kregen een brief toegestopt met argumenten waarom het belangrijk is om in het dorp een jeugdbib te bezitten.

De gemeente Dilbeek heeft plannen om het oude gemeentehuis van Sint-Martens-Bodegem van de hand te doen. Dit met het gevolg dat de jeugdbibliotheek, die momenteel gehuisvestigd is in het oude gemeentehuis, zal moeten verdwijnen. En dit is tegen de zin van Griet Quaghebeur en tal van andere inwoners.

Daarom startte Griet een petitie om de jeugdbib een nieuw onderkomen te geven in het jeugdcentrum t’ Castelhof en verzamelden daarvoor ruim vierhonderd handtekeningen.

Naast de handtekeningen sprokkelde Quaghebeur tal van argumenten bij elkaar om de jeugdbib over te hevelen naar het jeugdcentrum.

Griet Quaghebeur: “De kinderen van Bodegem kunnen er op eigen houtje naartoe en de kinderen van Sint-Ulriks-Kapelle hebben een jeugdbib dichter bij huis. Het Castelhof dient als trefcentrum voor jongeren en met de bib kan men nog meer jeugd lokken. T’Klavertje 4, de school van Sint-Martens-Bodegem kan er met de kinderen te voet naartoe in plaats van met de bus naar Dilbeek gebracht te worden. Als er activiteiten plaats hebben kan met in de bib werken rond dat thema. De locatie moet niet zo groot zijn zoals in gewone bib zodanig dat de kinderen er zich thuis voelen en de boekencollectie is er en is zeer uitgebreid.”

Griet weet al dat het schepencollega een groot contra-argument zal aanhalen. Momenteel krijgt de jeugdbib weinig lezertjes over de vloer maar volgens haar zijn de openingsuren hiervan de oorzaak. “De openingsuren zijn nu te beperkt, namelijk enkel op woensdag van 15u30 tot 18u00. De kinderen zijn dan wel thuis, maar de meesten hebben zich op dat moment ingeschreven voor een sportclub of andere activiteit.”

Met een gemotiveerd personeelslid, de nodige reclame en een aantal vrijwilligers moet het volgens Quaghebeur mogelijk zijn om de jeugdbib nieuw leven in te blazen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2011
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief