DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

Schepencollege_2011_p200

Toneelverlichting en – uitrusting voor academie

De gemeenteraad gaat akkoord mechanische toneeluitrusting en toneelverlichting in de nieuwe muziekacademie te plaatsen. De kostprijs daarvan wordt geraamd op € 72.240,63 incl. btw voor de toneelverlichting en € 110.412,50 incl. btw voor de toneeluitrusting.
Onteigening voor containerpark
Bij de opmaak van het Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) bleek dat een onbebouwd perceel gelegen langs de Oude Geraardbergsestraat in Itterbeek, eigendom van het OCMW Brussel, ideaal is qua ligging en oppervlakte voor de vestiging van een gemeentelijke loods en een tweede containerpark. Het officiële schattingsverslag stelt de waarde vast op € 160.000. Maar de eigenaar, het OCMW van Brussel, wil het perceel niet tegen deze prijs verkopen. Het OCMW vraagt € 590.023,60. Daarom wil de gemeente Dilbeek onteigenen. De gemeenteraadsleden gingen met deze stap akkoord.
Aankoop perceel Kothemstraat voor Caerenbergveld
De gemeenteraad ging akkoord met het ontwerp van akte voor de aankoop van een perceel langs de Kothemstraat in Schepdaal, grenzend aan het sportcomplex Caerenbergveld voor de prijs van € 28.500.
Nieuwe straatnaam: Jetterhof
Voor de nieuwe zijstraat van de Dreeflaan, grondgebied Itterbeek, heeft de gemeenteraad op voorstel van de cultuurraad de straatnaam Jetterhof aanvaard. Jetterhof is een verwijzing naar de oudst bekende naam van Itterbeek.
Toewijzing sociale huurwoningen
Op 23 juni 2009 keurde de gemeenteraad het “toewijzingsreglement sociale huurwoningen” goed, en het toewijzingsreglement voor sociale huurwoningen van de Interlokale vereniging “Regionaal woonbeleid Noord-West Brabant” (zijnde de gemeenten Asse, Dilbeek, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise en Opwijk) werd vervolgens op 13 november 2009 ook door de de minister goedgekeurd.
De volgende aanpassing van het toewijzingsreglement keurde de gemeenteraad goed:
 -             Er zal eerst voorrang gegeven worden aan de kandidaat-huurders die sinds hun geboorte wonen in de gemeente waar de toe te wijzen woning gelegen is of aan de kandidaat-huurders die tot vóór de leeftijd van 18 jaar tot een gezin behoorden dat minimaal 10 jaar in die gemeente gevestigd was.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief