DILBEEK - College weigert studie over Colruyt-plannen

C21

DILBEEK - College weigert studie over Colruyt-plannen

Bettendries_17_mei_2011_004
I F
 

Het college van burgemeester en schepenen van Dilbeek heeft beslist om niet in te gaan op de vraag van het buurtcomité Bettendries om de Colruyt-bouwplannen te toetsen via een onafhankelijke impactstudie inzake mobiliteit en ruimtelijke ordening. Intussen hebben buurtcomité, dorpsraad en tientallen buurtbewoners bezwaarschriften ingediend tegen de derde bouwaanvraag in Itterbeek.

Een delegatie van het buurtcomité was naar burgemeester Stefaan Platteau gestapt om een neutrale studie te vragen over de inpasbaarheid van het winkelproject aan de Herdebeekstraat te Itterbeek. Het onderzoek zou moeten uitwijzen of de impact van een grote winkel kan gedragen worden door de omgeving, zowel ruimtelijk als wat betreft de verkeersstroom. En indien het project “inpasbaar” zou blijken, dan zou het studiebureau ook aanbevelingen leveren inzake begeleidende maatregelen of vergunningsvoorwaarden.
 
De burgemeester zegt dat hij het voorstel heeft verdedigd, maar zonder succes. Omdat zo’n studie “niet is voorzien in het budget” en “te duur” zou zijn. “Totaal ongeloofwaardig”, reageert het buurtcomité. “Hoe kan een studie die oplossingen moet vinden, te duur zijn? Het College besteedt wel geld aan een duur advocatenbureau om haar gelijk te krijgen in de rooilijnverlegging van de Herdebeekstraat, waartegen de buurtbewoners beroep hebben aangetekend bij de Raad van State”.
 
Ook de dorpsraad is ontgoocheld. De gemeente wenste deze erkende wijkraad, die in veel dossiers zoals het GEN zijn toegevoegde waarde heeft bewezen, geen advies te vragen.
Het buurtcomité en de dorpsraad betwisten niet dat er in de gemeente een behoefte bestaat aan een grotere supermarkt, maar die kan niet om het even hoe of om het even waar ingeplant worden. Volgens het provinciaal structuurplan hoort zo’n grote winkel thuis in hoofddorp Dilbeek of stedelijk gebied Groot-Bijgaarden. In Itterbeek kan wel een buurtwinkel komen (bv. Spar) gemengd met woningen.
 
Bettendries op YouTube
“Om politici en Colruyt-fans te sensibiliseren voor de verkeersproblematiek, maakte een buurtbewoner een filmpje van de huidige situatie, dus zónder 2500 extra autobewegingen per dag”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2011
Felix Merckx
I F
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief