DILBEEK - Nog steeds verliefd op “zwart kopje”

C21

DILBEEK - Nog steeds verliefd op “zwart kopje”

Editiepajot_dilbeek_briljant_familie_de_coster_foto_gerrit_achterland
Het briljanten echtpaar dat in de Petrus Bayensstraat in Groot-Bijgaarden woont, heeft twee kinderen, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. - Foto © Gerrit Achterland
 

65 jaar geleden nadat zij elkaar hadden leren kennen op de werkvloer van de papierfabriek Winderickx, is Jozef De Coster nog altijd verliefd op zijn “zwart kopje”, zoals hij destijds zijn echtgenote Leontina Van Ransbeeck noemde.

Zij huwden 65 jaar geleden op 1 juni 1946 in Hekelgem. Het briljanten echtpaar dat in de Petrus Bayensstraat in Groot-Bijgaarden woont, heeft twee kinderen, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.
Na zijn job bij de papierfabriek, werd Jozef politieagent en bleef dat tot zijn pensioen. Leontina werkte aanvankelijk bij de sigarettenfabrikant Boule Nationale vooraleer zich te ontfermen over het huishouden. Jozef was ook de eerste Bijgaardenaar met een motor met een sidecar. Jozef leest nog graag de krant, Leontina vult intussen de kruiswoordraadsels in en op tijd en stond een aperitiefje kleurt de dag wat mooier voor het briljanten echtpaar.
Jozef De Coster werd geboren in Sint-Agatha-Berchem op 21 november 1923 en Leontina Van Ransbeeck op 22 februari 1926 in Hekelgem.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief